E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizClinton haberi ile tepki yükselişi---

Clinton haberi ile tepki yükselişi

Clinton haberi ile tepki yükselişi
07 Kasım 2016 - 09:12 borsagundem.com

Alan Yatırım sabah raporunda BİST ve foreks piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi

BIST 100 Endeksi TL’de değer kaybının öncelikle banka hisseleri üzerindeki olumsuz etkisi eşliğinde Cuma günü %3,2 düşerek 74267 seviyesinden haftayı tamamladı. Böylece son 3 aydır 76,000-80,000 bandındaki yatay hareket aşağı yönde kırılmış oldu.

 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

08 KASIM SALI ABD SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE CLINTON LEHİNE GELİŞME İLE GLOBAL TEPKİ YÜKSELİŞİ…

08 Kasım Salı ABD Başkanlık seçimleri öncesinde FBI’nın elektronik yazışmaların suç sayılmayacağını bildirmesi ile birlikte Demoktrat Parti adayı Clinton lehine gelişme global hisse piyasalarında olumlu karşılanmış görünüyor. Son durumda Asya piyasaları %1 ve ABD S&P Future endekleri %1,2 yükselişte. Global risk iştahında son dönemdeki olumsuzluğun ardından kısmen düzelmeye bağlı olarak bugün BIST 100 Endeksinde yükseliş yönlü hareket beklemekteyiz. USDTRY de Cuma günü 3,1740 seviyelerini test etmesinin ardından 3,1560’ye düşüş ile %0,6 gerilemiş durumda. BIST 100 Endeksinde son 3 aydır sürmekte olan 76,000-80,000 bandının aşağı yönlü kırılmasının ardından tekrar bu bant içine dönme çabası görülebilir. BU anlamda 76,000 seviyesi kısa vadede direnç olarak izlenebilir.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, Cuma günü TL değer kaybı ve global piyasalardaki negatif seyir eşliğinde günü %3,1 düşüşle 91,775 seviyesinden tamamladı.

Bugün Aralık vadeli kontratta ABD seçimleri ile ilgili olarak Clinton lehine gelişme paralelinde olumku seyreden global piyasalar eşliğinde hafif tepki yükselişi beklemekteyiz. Aralık vadeli kontrat  için hareket bandı beklentimiz 91,5-92,5 şeklinde.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar özellikle gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanma eğilimini sürdürürken, Türk Lirası negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %1,83 değer kazancı ile  3,2045 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki tepki alımları göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,20 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,15-3,10 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmiş olan ülke para birimleri ve değerli metaller karşısında değer kaybetti. Söz konusu gevşeme eğiliminde Dolar endeksi 96,95 seviyesini test etti. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,45 değer kazancı ile  1305 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Haftanın son işlem gününde dolar gelişmiş olan ülke para birimleri ve değerli metaller karşısında değer kaybetti. Söz konusu gevşeme eğiliminde Dolar endeksi 96,95 seviyesini test etti. Bunun paralelinde EURUSD Aralık kontratı haftanın son işlem gününü %0,13 değer kazancı ile 1,1126 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle kar satışlarının görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 07.11.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 07.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)