E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaClarida: Fed bu yıl faiz artırımında sabırlı olacak---

Clarida: Fed bu yıl faiz artırımında sabırlı olacak

Clarida: Fed bu yıl faiz artırımında sabırlı olacak
15 Ocak 2019 - 08:15 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Clarida, "Aralık ayında alınan yapılan faiz artırımı doğru karardı. Bazı global verilerin zayıflamakta olduğu ortamda FOMC, politika kararlarını her toplantıdaki gelişmeleri ayrı ayrı değerlendirerek verecek" dedi

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD ekonomisinin 2019'a doğru güçlü ivmesini devam ettiğirdiği ortamda Fed'in faiz artırımları konusunda bu yıl sabırlı olabileceği söyledi.

Fox Business'a konuşan Clarida, "Aralık ayında alınan yapılan faiz artırımı doğru karardı. Bazı global verilerin zayıflamakta olduğu ortamda FOMC, politika kararlarını her toplantıdaki gelişmeleri ayrı ayrı değerlendirerek verecek. Ekonomi iyi bir ivme yakaladı. Fed, enflasyonun cansız olduğu ortamda, bu yıl faiz konusunda oldukça sabırlı olabilir" ifadelerini kullandı.

Global görünümde yavaşlamanın henüz kuvvetli olmadığını da belirten Clarida, ancak bunun ABD'nin ihracatını etkilere eğiliminde olduğunu da vurguladı.

Bununla birlikte, ABD ekonomisi için ufukta resesyon görmediğin ifade eden Clarida, gerektiğinde bilançonun küçültülmesi operasyonunda ayarlamaya gitmekten çekinmeyeceklerini de belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)