E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı---

Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı

Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı
26 Ağustos 2016 - 07:43 borsagundem.com

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bu saba PKK’lı teröristler polise bomba yüklü araçla saldırdı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki şiddetli patlamada yaralananlar olduğu belirtildi. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda, şehit polis sayısı 11'e çıktı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Saldırıda Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’un da yaralandığı belirtildi. Cizre Devlet Hastanesi’nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur’un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur saldırı sırasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binaları arasında bulunan kaymakamlık konutunda bulunuyordu.

Son dakika haberi... Cizre'de hain saldırı: 11 polis şehit! Kaymakam da yaralılar arasında

Hain saldırı için Akdağ'dan üzücü açıklama!

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: İNTİHAR SALDIRISI

Şırnak Valiliği, PKK’lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırının intihar saldırısı olduğunu, 11 polisin şehit olduğunu, 75 polis, 3 sivil olmak üzere 78 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle: "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat 06.45 civarında PKK Terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği’nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. 3 sivil 75 polis memuru olmak üzere toplam 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4’ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne, 4 yaralımız Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. 2 yaralımızın Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ALÇAK SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK’lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi. Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA’lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA’lar da su sıkarak müdahale etti.

Son dakika haberi... Cizre'de hain saldırı: 11 polis şehit! Kaymakam da yaralılar arasında

YARALILARDAN BİRİ 7 AYLIK BEBEK

Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

'TAŞERON CİNAYET ÖRGÜTLERİ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cizre'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığıyla sabır ve yaralananlara da acil şifalar diledi.
Mevlüt Çavuşoğlu, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz." görüşünü paylaştı.

Hastaneler teyakkuza geçirildi

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

Yasak kararında şunlar kaydedildi:

- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:

"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.
Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.
Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.
Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'taki sağlık personeli acil göreve çağrılırken, 12 ambulans ve 2 heliopter bölgeye sevk edildi

Cizre'de Çevik Kuvvet'e saldırıdan ilk görüntüler

CİZRE'YE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Saldırı sonrasında Şırnak Valiliği Cizre ilçesine giriş ve çıkışları yasakladı. İlçeye giriş ve çıkışların yasaklanmasından dolayı özellikle Irak üzerinden gelerek Silopi ilçesinden Cizre'ye girmeye çalışan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yaklaşık 4 saat bekleyen araçlar daha sonra çevre yolunu kullanmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya27 Ağustos 2016 04:40

    Ulan Kadir ekici burada komunist ağızı yapma; İşiniz gücünüz yalan. pkk sempatizanı ve köpekleriyle barş narış yok domuz gibi geberecekler. Allah sız köpekler.

  • KILIÇ26 Ağustos 2016 13:08

    HAYİNLİK İLİKLERİNE İŞLEMİŞ PKK İLLETİ ŞUNU BİLSİNKİ KARŞISINDA 80 MİLYON TÜRK MİLLETİ VAR SONUÇTA TÜM HAYİNLER GEBERTİLECEKDİR .MİLLETİMİZİN BAŞI SAGOLSUN.

  • kadir ekici26 Ağustos 2016 12:31

    özgürlük(azadi) ve barış(aşiti) tüm insanlara.

  • maskenin arkasına bakmak lazım26 Ağustos 2016 12:03

    ikinci israil kurulana iran türkiye ırak ve suriye parçalanana kadar bölgede enerji kaynağı olduğu sürece başımızdan terör eksik olmayacağını bilerek karşı hamlelerle iş yapalım işimiz sadece teröristlere karşı değil terörist vampir devletlere karşı

  • bu işin yetkilileri çözüm üretin26 Ağustos 2016 12:00

    sürekli aynı operasyonlar diğerlerinin başına bir şey gelmeden acil çözüm üretilmeli ve güvenlik güçlerine bu konuda eğitim verilmeli istihbarat alımı teşvik edici şekilde organize edilmeli yani hükümet standart baş sağlığı mesajları dışında işe ciddi eğilmeli

  • raci26 Ağustos 2016 11:56

    bütün emniyet ve benzeri askeri noktaların geniş çevresi lokal ve merkezi kamerlarla ve erken uyarı sistemiyle kontrole alınmalı en az 500 m yarıçaplı çember içine araç insan sokulmamalı

  • Urfalı26 Ağustos 2016 11:08

    Karşında çok güçlü bir dewlet yok. ne gücünden bahs ediyorsun, Kürt halkı ulusal haklarını istiyor. DEMOKRASİ geldiğinde bu kan duracaktır. İnsanlar türklüğü dayatmakla bu kanı durduramazsın.

  • Doğru Söz26 Ağustos 2016 10:44

    Patlamayı yapan örgütün destekleyicisi hangi ülkeyse o ülkede buna benzer eylemlerle karşılık vermedikten sonra bu iş bitmez. ya açıkça savaşalım ya da en azından benzer eylemlerle karşılık verelim.

  • Doğru Söz26 Ağustos 2016 10:43

    1. Bu binaların 1 km yakınına araç giremeyecek şekilde tedbir alınmalıdır. ya yol güzergahı değiştirilmeli ya yeni bina yapılarak yollardan uzak tutulmalıdır. Emniyet personeli belli mesafeyi yürüyerek gitsin binasına gerekiyorsa.

  • kibaroğlu26 Ağustos 2016 10:08

    çok güçlü olduğun zaman.

  • keklik26 Ağustos 2016 08:42

    bu ilkede kan ne zaman duracak