E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCitigroup'tan küresel hisse senedi piyasaları için beklentiler---

Citigroup'tan küresel hisse senedi piyasaları için beklentiler

Citigroup'tan küresel hisse senedi piyasaları için beklentiler
31 Mart 2023 - 11:05 borsagundem.com

Citigroup, küresel hisse senedi piyasaları için tavsiye ve beklentilerini revize etti. Küresel karların bu yıl yüzde 5 daralmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı

Citigroup hisse senedi stratejistleri küresel hisse senedi piyasaları için tavsiye ve beklentilerini revize ettiler.

Stratejistler, bankacılık sektöründe yaşanan kargaşanın resesyon riskini artırmasına bağlı olarak küresel karların bu yıl yüzde 5 daralmasının büyük olasılık olduğunu vurguladı.

Citi stratejistleri hazırladıkları raporda, "Bankacılık sektöründe gerilim bize parasal sıkılaştırmanın sonuçlarını hatırlattı. Yatırımcıların dikkatlerinin zaman geçtikçe yüksek faiz riskinden resesyon riskine kayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptılar.

Yatırımcılar, teknoloji sektörü hisseleri için tavsiyelerini "ağırlığını artır"a çıkarırken, ABD hisse senetlerinin Avrupalı benzerlerinin üzerinde performans göstereceklerini öngörerek bu hisseler içi de tavsiyelerini "ağırlığını artır" olarak belirlediler. Avrupa hisse senedi piyasası için tavsiye ise "ağırlığını artır" seviyesinden "nötr"e düşürüldü.

Citigroup stratejistleri, kısa vadade onaklığını devam etmesinin büyük olasılık olduğunu, ABD'de yılın ikinci yarısı için beklenen resesyonu piyasa fiyatlarını etkileyeceğini de vurguladılar.

Citigroup’tan boğa yatırımcılarına uyarı

 

Küresel piyasalarda pozitif hava

 

Fitch: Banka iflasları, denetimleri hızlandıracak

 

Banka krizi korkuları azalıyor ve yerini enflasyona bırakıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)