E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCitigroup uyardı! Borsalar gerçekliği yansıtmıyor---

Citigroup uyardı! Borsalar gerçekliği yansıtmıyor

Citigroup uyardı! Borsalar gerçekliği yansıtmıyor
01 Haziran 2020 - 09:59 borsagundem.com

Borsalar kısıtlamalar kalktıktan sonra “v” şeklinde toparlanma beklerken Citigroup’un başındaki isimlerden biri olan Manolo Falco ise zıttını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup’un yatırım bankacılığının başındaki isimlerden biri olan Manolo Falco, Financial Times’a verdiği röportajda yatırımcıların pandemi krizinin gerçekliğiyle yüzleşmesinden önce şirketlerin geçebildiği ölçüde nakitte geçmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Falco’ya göre ikinci çeyrekte krizin yan etkileriyle beraber bizi çok daha zor günler beklemekte. Borsaların performansına baktığımızda ise Mayıs ayı zorlu geçmedi.  ABD’nin üç ana endeksi olan Dow Jones, S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksleri korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkacağı iyimserliği ve ABD Merkez Bankası FED’in desteğiyle ayı güçlü kazanımlarla kapattı.

Borsaların üstün performansına rağmen ekonomiler tarihte görülmemiş bir şekilde buhran riskiyle karşı karşıya.

Stratejist borsaların kısıtlamalar kalktıktan sonra ekonomik faaliyetlerin “v” şeklinde toparlanmasını fiyatladığını söyledi. Borsalar aksine ünlü bankacı bu durumun bu kadar kolay gerçekleşmesine inanmıyor.

ABD ile Çin arasında yükselen gerginlik geçen ay küresel hisselerde görülen toparlanmanın raydan çıkmasını riskine neden olacak gibi duruyor. ABD Başkanı'nın Cuma günkü konuşması söylem olarak sert olsa da doğrudan Pekin'i etkileyecek belirli tedbirler telaffuz edilmedi.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji birimi yöneticisi Shane Oliver, "Başkan Trump'ın Cuma günkü tepkisi oldukça yumuşak ve piyasaların korktuğundan çok daha az yıkıcıydı." dedi.

Bozulan görünüm fiyatlamalarda baskı yaratıyor

Goldman, borsalar için kötümser görünümü geri çekti

Piyasalarda risk iştahı azalıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozan01 Haziran 2020 22:13

    Oyak çimento torunlar gyo zorlu enerji kardemir arçelik gibi 10 hisseyi hiç satış yapmadan alıyorlar bir haftadır. Garanti ak gibi bankaları satıp hedef şaşırıyorlar. Bankaları da bu kadar satarken fiyatı düşmüyor. Ordan satarken bizim bankalardan alıyorlar belkide. Günlük 10 mily9n lottan aşağı garanti satmıyorken fiyatın düşmemesi ilginc

  • Citizade01 Haziran 2020 14:03

    Citinin bole demesine hic sasirmadim elinde hangi hisse varsa full satio garantideki payina bakin 3 ayda bile nerden nereye gelmis