E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCitigroup: Evergrande, Çin'in Lehman'ı olmayacak---

Citigroup: Evergrande, Çin'in Lehman'ı olmayacak

Citigroup: Evergrande, Çin'in Lehman'ı olmayacak
21 Eylül 2021 - 08:35 borsagundem.com

Çin'in emlak devi Evergrande'ın iflasın eşiğinde olması dünyayı tedirgin ederken Citigroup analisti Zhang, "Pekin'in krizi önlemek için adım atmasını" beklediğini söyledi. S&P de, Çin'in krizin sektöre yayılmasına engel olacağı görüşünde

Citigroup analisti Judy Zhang, Pekin yönetiminin Evergrande Group'un yarattığı krizin ülke için "Lehman Anı" olmasını engellemek için adım atacağına inandıklarını belirtti. Ancak Zhang, bazı bankaların kurban haline gelebileceği uyarısında da bulundu.

Zhang yayınladığı araştırma notunda, politika yapıcıların sistemsel riski engellemek için adım atmalarının muhtemel olduğunu savundu.

Citi analistleri, Evergrande'deki kredi pozisyonları analizinin kredi riskleri en yüksek bankalar olarak China Minsheng Banking Corp., Ping An Bank Co. ve China Everbright Bank Co.'yu işaret ettiğini de belirttiler.

S&P: Çin'in Evergrande'a doğrudan desteğini beklemiyoruz

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Çin hükümetinin zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'u kurtarmak için herhangi bir doğrudan destek sağlamasını beklemediklerini bildirdi.

S&P dün yayınladığı değerlendirme notunda, "Pekin'in ancak, çok sayıda büyük gayrimenkul geliştirme şirketinin batmasına veya ekonomi için sistemsel risk oluşturması halinde Evergrande için adım atacağına inanıyoruz. Evergrande'ni tek başına batması halinde Pekin'de bir destek gelmesi muhtemel değil" ifadelerini kullandı.

305 milyar dolar yükümlülüğü olan Evergrande'nin iflas edeceği endişeleri sadece Çin ve Asya piyasalarında değil, ABD ve Avrupa borsalarında da endişe yarattı.

Evergrande krizi bakır fiyatlarını 1 ayın dibine çekti

 

Evergrande krizi ne gibi riskler barındırıyor

 

Evergrande Wall Street’i de vurdu

 

Çin’in Lehman Brothers’ı küresel borsaları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )21 Eylül 2021 10:58

    Perşembete bakıyoruz. Perşembe ödeme taksitleri var. Temerrütmü olacak ? ödeeycek mi ?  taksitlere sadık mı görelim... bırakın muhabbeti reele bakalım : ))

  • Tufan21 Eylül 2021 10:43

    İnşallah patlarda, Uygur Türklerine yaptığınız zulumlerin acısı sizden çıkar, pis çinli zalimler.

  • Bika21 Eylül 2021 09:02

    Borç veren bankaları en fazla etkiler.