E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti'den TL ve ralli açıklaması geldi---

Citi'den TL ve ralli açıklaması geldi

Citi'den TL ve ralli açıklaması geldi
20 Kasım 2019 - 10:38 borsagundem.com

Citi tarafından hazırlanan raporda Türkiye'ye ilişkin beklentiler paylaşıldı

Citi ekonomistlerinden İlker Domaç ve Gültekin Işıklar'ın kaleme aldığı raporda Türkiye'ye yönelik değerlendirmeler yapıldı. Londra'da 12 - 15 Kasım arasında birçok yatırımcıyla görüşme yaptıklarını belirten ekonomistler, ABD ile Çin ticaret savaşı endişelerinin bir nebze hafiflediğini belirtti. Raporda "Bazı yatırımcılar Fed'den tahminlerden daha agresif gevşeme öngörüyor ve 2020'de gelişen piyasalar için pozitif görünüm bekliyor. Ancak yatırımcılar 'ne almalı?' sorusuna güçlü bir yanıt veremiyor." ifadesi kullanıldı.

Çoğu yatırımcının Türk Lirası ve tahvillerde güçlü ralliyi kaçırdığını düşündüğü belirtilerek "Yaptığımız görüşmelerimiz gösteriyor ki Türkiye'nin kendine özgü riskleri makro ve jeopolitik cephedeki zorlukları, yatırımcıların ralliye katılmamasında önemli bir rol oynamış.

Gelecekte jeopolitik riskler, özellikle Türkiye - ABD ilişkileri yatırımcının radarında kalmaya devam edecek. Reel faizin azalmasına dair endişeler artarken makro cephede dolarizasyon süreci, enflasyon, cari denge ve para politikası Türk varlıklarının performansında belirleyici olacak." değerlendirmesi yapıldı.

Yatırımcılarla yaptıkları anketten bahseden  kurum "Anket sonuçlarımız, yatırımcıların Türkiye varlıklarında düşük pozisyonda olduklarını teyit ediyor. Bu da pozitif sürprizler için kayda değer bir alan bulunduğunu gösteriyor. Yatırımcıların makro ekonomik görünüm iyileşir ve jeopolitik riskler azalırsa Türk piyasalarındaki pozisyonlarını artırmak için alanı olduğu sonucuna ulaştık" ifadeleri kullanıldı.

Raporda ayrıca "Türkiye'nin dış pozisyonunun kayda değer biçimde düzelmesi, beklentinin ötesindeki toparlanması, Türk Lirası'ndaki toparlanma ve enflasyondaki düşüş piyasa katılımcılarının da takdirini topluyor ancak toparlanma geçmişe kıyasla daha zayıf kalabilir. Zayıf istihdam piyasası, kurumsal bilançoların toparlanma ihtiyacı, yürütülen ekonomi politikaları tüketim ve yatırım üzerinde baskı oluşturabilir." dendi.

Türkiye'nin dış finansman ihtiyacının yüksek olduğu, makro finansal kırılganlıkların sürdüğü, ekonomiye güvenin hala sıkıntılı olduğu belirtilerek "Tüm bunların yanında daha fazla teşvik için alan daralıyor, bu da politika yapıcıların geleceğe dönük adımlarını daha da güç hale getirebilir. Kurumların bilanço problemleriyle mücadele etmeden ve güvenilir reform programı olmadan makro ortamın istikrarını sağlamak, sermaye girişini canlandırmak ve 2018 öncesi büyüme performansına dönmek kolay olmayacak." ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Prof. Ali20 Kasım 2019 21:05

    Yabancı kuruluşlardan TL hakkında olumlu haber yağmuru geldiği zaman bilin ki dolar yükselecektir. Tarih boyunca hep böyle olmuştur. Dolar yıl sonu rallisine hazırlanıyor. Ytd

  • Borsacasusu20 Kasım 2019 19:36

    Yıllardır borsadayım.Yabanci payı düşmüş.Borsa yükselmiş.yerlilerin hareketi.Uzun soluklu olmaz.borsanin dönüp geleceği yer dokdanbesbin.sakin dolduruşa gelmeyin.

  • Prof. Ali20 Kasım 2019 23:11

    Borsanın çıkması için şirketlerin düzenli kar ve büyüyen yapıda olması kazım google, apple vb. Şirketler gibi. Senin borsanda böyle 3-5 hisse olduğundan bir iner bir düşer borsa, dediğiniz gibi.

  • KADİR20 Kasım 2019 20:23

    Senin gibilerin fikirleriyle hareket eden borsacı zaten batmaya mahkum. Sana özel tavsiyem evini arabanı sat dolara yatır. 

  • yalçın20 Kasım 2019 16:38

    borsa 108 binde sat 104 bin al

  • gobel6620 Kasım 2019 15:27

    Türkiye'nin notunu çöpe düşürme zamanı ile bu gün Türkiyede ne değişti? Bunların hepsi üç kağıtçı, Kriz dediler, ekonomi dediler bu arkadaşlara uyan içerdeki saftiriklere dolar aldırdılar buna rağmen Türkiye'nin ekonomisinde dolara bağlı göstergeler hariç hiç bir şey yapamadılar, şimdi ister istemez  tükürdüklerini yalıyorlar. Şuanda Türkiye'nin notunu artırmasalar da hiç bir şey değişmeyecek, borsa ralli yapacak, dolar köpüğü sönecek.

  • Selahattin Ölmez20 Kasım 2019 10:49

    Bunlar milletin elindeki doları bozdurup ucuzdan kapatmak istiyorlar. Tam tersini yapmak lazım.

  • BİR DOST20 Kasım 2019 15:21

    Keşke bunlara uyup dolar alırken bunu düşünseydin bladerim.