E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCiti Menkul, resmen kapanıyor---

Citi Menkul, resmen kapanıyor

Citi Menkul, resmen kapanıyor
10 Ağustos 2021 - 16:49 borsagundem.com

Citi Menkul Değerler, faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle SPK'ya başvuruda bulundu

Citi Menkul Değerler A.Ş., faaliyet izinlerinin tamamının iptal edilmesi talebiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.

SPK'nın konu ile ilgili KAP'ta yayımlanan duyurusuna göre, başvurunun Kurulca uygun görülmesi halinde Şirket sona ermek ya da faaliyet konusunu değiştirmek suretiyle sermaye piyasası faaliyetlerini durduracak ve aracı kurum olma niteliğini kaybedecek.

Citigroup, Haziran ayında stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını duyurmuştu.

Citigroup, Türkiye'deki aracılık birimini kapatacağını ve bu ülkeye bağlı müşterilerine Londra'dan hizmet vereceğini açıklamıştı.

SPK duyurusunda şu bilgiler verildi:

Bu nedenle, Şirket’ten yatırım hizmet ve faaliyetleri ile yan hizmetlerle ilgili olarak herhangi bir hak veya alacağı bulunduğu iddiasında olan müşterilerin, (i) dava açılmış olması halinde dava açıldığına ilişkin mahkemeden alınacak derkenarı, (ii) takip yapılması durumunda takibe ilişkin belgeleri, ya da (iii) aracı kurum nezdindeki hesabı ile mutabık olmadığı tutara ilişkin beyanı işbu ilan tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde Şirkete ve Kurula göndermeleri gerekmektedir. Müşterilerin hak kaybına uğramamaları bakımından kamuoyuna önemle duyurulur.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rj11 Ağustos 2021 01:17

    ülkeyi soydular gemiyi  terk ediyorlar, önce Deutsche  sonra citi daha sonraları da merill lynch terk edecek, tanınan ayrıcalıkların sonucunda  usulsüz işlemler maniplasyon içeriden bilgilenmek (insider trading) vs. ülke kaynaklarını dışarıya aktarma görevleri bitti. ekonomik tetikçilik yerlilere açılan hesapları yabancı gibi göstermek verği ayrıcalıklarından yararlanmak çin yerli kurumsallara hesap açan, ekonomiyi iyi göstermek için her türlü rapor yorum ellerindeki malları çıktılar yıllarca aldıkları kar payları vs şuan takaslarındaki mallar bedavaya gelmiş durumda , kendilerinden hesap sorulucağını biliyorlar bugüne kadar ne değiştide gidiyorsun demezler mi.

  • azılı solcu11 Ağustos 2021 00:49

    sayın kılıçdaroğlu iktidara geldiği 2023 senesinde dostu bidenın memletinden olan bu şirketi kayıtsız şartsız ve bazı imtiyazlar vererek tekrar türkiyede ayrıcalıklı çalışmasına izin verecektir diye düşünüyorum.

  • Hehe10 Ağustos 2021 17:51

    Normal mantikli bir kurumun bu ulkede ne isi var laz müteahhitleri yeter bu ulkeye boyle bir halk varken