E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti: Gelişen piyasalar artık çocuk değil---

Citi: Gelişen piyasalar artık çocuk değil

Citi: Gelişen piyasalar artık çocuk değil
11 Aralık 2017 - 17:01 borsagundem.com

Citi'nin yeni yayınlanan küresel strateji raporunda "Gelişen piyasalar iyi bir 2017geçirdiler ve bunun arka planı 2018 için de iyi bir tablo sunuyor" ifadeleri yer aldı.

Citi'in baş politika analsiti Tina Fordham söz konusu raporda;
"Gelişen piyasalar artık dünkü çocuk değil çektikler yatırımcı düzeyi de gelişen piyasaların olgulaşmasına işaret ediyor" ifadelerini kllandı.

Gelişen piyasalara yönelik tehdidler sürüytor olsa da zaten büyümenin tam gaz devam etmesini beklemek hata olur diyen Fordham, buna karın gelişen piyasalarda şoklara karşı dayanıklılığın giderek arttığını ve bununda gelişen piyasaların olgunlaşmış varlıklar sınıfına girmeye başladığına işaret ettiğini belirtti.

Gelişen piyasaların yatırımcılar arasında özellikle 2008-2009 yıllarındaki niceliksel gevşeme önlemlerinin ardıdan cazip ve popüler hale geldiği yatırımcıların daha yüksek getiri sunan yatırım araçları arama çabası nedeniye ortave doğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya ve Latin Amerika'ya yöneldiği belirtildi.

Önde gelen ekonomiler bu gevşeme önlemlerinde geri adım atıyor olsa da gelişen piyasaların gösterdiği direnç ve olgunlaşma sinyalleri nedeniyle halen cidi ölçüde dikkate değer olduğu belirtildi. Citi bu eğilimin önümüzdeki yılda da devam edeceğini öngördü.
Fordham gelişen piyasa paralarıda bir aşırı değerlilik durumu olmaması, reel faizlerin görece yüksek olması ve önümüzdeki yıl ABD dolarının daha düşük bir seyir izleyeceğine yönelik beklentiler nedeniyle gelişen piyasaların cazip kalmaya devam edeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)