E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti: Fed'in faiz artırma riski var---

Citi: Fed'in faiz artırma riski var

Citi: Fed'in faiz artırma riski var
13 Şubat 2019 - 16:01 borsagundem.com

Citigroup'un ekonomi danışmanı Fed'in faiz indirme ihtimalinden daha fazla faiz artırımına gitme riski bulunduğunu belirtti

Citigroup'un özel ekonomi danışmanı Willem Buiter, Fed kararlarının beklenmesi sürecine ilişkin deeğrlendirmesinde “sabırlı yeni normal” dedi.

Bloomberg Television'dan Francine Lacqua ve Tom Keene'e konuşan Buiter, tam istihdam ile Fed faiz artırımlarının ilişkisi bağlamında “Tam istihdamın neresi olduğunu bilmiyoruz. Gerçekten bilmiyoruz. İşgücü piyasasını artık anlamıyoruz.” dedi.

ABD'deki federal hükümet kapanmasıyla ilgili konuşan Buiter, ikinci bir kapanmanın ilkine kıyasla önemli ölçüde daha fazla hasar bırakacağını ifade etti.

İşletme iyimserliğinde genel bir zayıflama gördüğünün altını çizen Buiter, özellikle İngiltere olmak üzere Euro Bölgesi'nde azalan risk iştahının sermaye harcamalarını aşağıya çektiğini belirtti. Buiter, ABD için de -çok daha az etkili olmakla birlikte- aynı durumun geçerli olduğunu söyledi.

Buiter'a göre Fed'in faiz indirme ihtimalinden daha fazla faiz artırımına gitme riski bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)