E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti: Avrupa borsalarından çıkma zamanı---

Citi: Avrupa borsalarından çıkma zamanı

Citi: Avrupa borsalarından çıkma zamanı
25 Eylül 2020 - 08:49 borsagundem.com

Citigroup, Avrupa hisse senetlerinden gelişmekte olan piyasalara geçiş önerdi

Citigroup Inc, yatırımcılar, iki varlık sınıfının altında yatan ekonomik eğilimlerdeki farklılık nedeniyle, Avrupa hisse senetlerinden gelişmekte olan piyasalardaki emsallerine dönmelerini önerdi.

Citigroup stratejistleri, firmanın ekonomik sürprizler göstergesinin, Avrupa'da bir model hayal kırıklığına işaret ederken, gelişmekte olan piyasalarda sağlam kalmaya devam ettiğini vurguladı.

Stratejistlerin hazırladıkları notta"Yakın vadeli olasılıkların çarpık olduğu ve Avrupa liderliğindeki bazı bölgesel ekonomik sürpriz endekslerinin tekrar negatife döndüğü bir zamanda gelişmiş piyasaya özgü bazı riskleri azaltmanın mantıklı olduğunu düşünüyoruz. Göreceli veri trendleri göz önünde bulundurulduğunda Avrupa hisse senetlerinden çıkılmasını ve EM'ye geçilmesini tavsiye ediyoruz."" dedi.

Stratejistler, gelişmekte olan sermayeye göre değerlemelerin çekici olduğunu ve fonların geri dönmesinin kanıtlarının olduğunu yazdı. Gelişmekte olan ülke hisse senetleri için bir artı nokta daha zayıf dolar potansiyeli olduğunu da eklediler.

Citi ekibi, "Doların temelleri orta vadede destekleyici olmayacak. Bu, EM riskli varlıklar için olumlu." diye yazdı.

Asya borsaları teşvik umuduyla yükseldi

New York borsası günü yükselişle tamamladı

Avrupa borsaları günü ekside kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ25 Eylül 2020 11:40

    Bizlerde bir nevi ab ülkesi sayılırız o zaman bizlerden mi çıkılacak anlamak istiyorum.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU25 Eylül 2020 11:19

    Doğru söylemiş gelin bizim borsaya 100 kata kadar artıyor bizdeki senetler.bizlere yazırım yapın doğru söylemiş citi bank

  • Bika25 Eylül 2020 09:28

    Gelişmekte olup merkez bankasının net rezervi pozitif olan ülkelere giderler.

  • Harika25 Eylül 2020 09:00

    Bencede artik gelsinler Türkiye gibi gelismekte olan ülkelere. Bazi buyuk ve kaliteli şirketler baya düşük fiyattan işlem goruyor borsamizda. Mesela bir vakifbank, Bir halkbank, bir Isbankasi, bir Türk hava yollari, bir yapi kredi bankası, bir garanti bankası, bir Tav havalimani gibi...... kaliteli ve tarihin diplerine yakin hisseler var. Yatırımcıları bekliyor uzun suredir