E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti: Altın yıl sonuna kadar tekrar rekor kırabilir ---

Citi: Altın yıl sonuna kadar tekrar rekor kırabilir

Citi: Altın yıl sonuna kadar tekrar rekor kırabilir
23 Eylül 2020 - 12:16 borsagundem.com

Citigroup, emtia görünüm raporunda altın fiyatlarında yıl sonuna kadar rekor görülebileceği belirtildi

Citigroup Inc.'in 2020 yılı son çeyreği için yayınladığı emtia görünümü raporunda altın fiyatlarının ABD seçim riskinden dolayı yıl sonuna kadar önceki zirvesini kırmasını beklediğini bildirdi.

Değerli metal piyasasının 2020 ABD başkanlık seçimleriyle ilgili belirsizliği normalden az fiyatladığı belirtilen raporda, "Bu altının fiyatı ve volatilitesi için dördüncü çeyreğin sonunda sıra dışı bir hızlandırıcı unsur olabilir" dendi.

Ancak Aakash Doshi'nin de aralarında bulunduğu analistlerin 22 Eylül tarihli raporunda ABD seçimleri öncesi ya da sonrasında altın işlemleri ya da fiyat volatilitesi için tarihi olarak net bir kalıp olmadığı uyarısında bulunuldu.

Raporda Demokratların başkan adayı Joe Biden'ın zaferinin altyapı yatırımlarından dolayı gümüş için destekleyici olacağı ifade edildi. ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilmesi ya da sonuca itiraz edilmesi durumunda altın için destekleyici olabileceği ve altın/gümüş rasyosunda bir sıçramaya neden olabileceği söylendi.

Raporda, ABD faizlerinin düşük kalması ve piyasaların birkaç yıl boyunca faiz artırımı olmayacağını fiyatlamasından dolayı altının orta vadede yükselmesi için güçlü bir ihtimal olduğu belirtildi.

Citi, Comex altın fiyatlarının 2021'de ons başına ortalama 2,275 dolar olacağı yönündeki son tahminini yineledi. Spot piyasada işlem gören altının onsu TSİ 11.40'ta yüzde 1,881.72 dolardan işlem gördü.

Gümüş fiyatlarının gelecek 3 - 4 ay içerisinde onsu 30 doların üzerine çıkabileceği, 6 - 12 aylık vadede ise 40 dolara yükselebileceği tahmini yer aldı.

Altında düşüş sürüyor

Dövizde yükseliş hız kesmiyor

Borsa İstanbul'da iştah yüksek

Gümüşte sert düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI23 Eylül 2020 18:05

    ABD de ve diğer ülkelerde trilyonlarca döviz basılacak altın ve değerli metallar değer kayıp edecek bu ekonomin felsevesine aykırı.bunlar büyük oyunlar dikkatli olun.altın b.da düşe altın altındır.

  • ZELİHA KARAKAŞLI23 Eylül 2020 17:51

    Bence Altın ve Gümüş te büyük oyunlar dönüyor.Yaşananlar ve mevcut veriler altın ve gümüş düşmesi gerçeklere aykırı.sene sonuna 2.575 $ ONS bekliyorum.

  • Ww23 Eylül 2020 15:59

    Hic kimseyi bulamasa kilictarogluna catar, mizaci kavgaci

  • Haha23 Eylül 2020 15:57

    Karistirmadigi kavga etmedigi kaldi mi

  • Ne zaman 23 Eylül 2020 15:22

    Reis şu dolar euro enflasyon zamlara birde turkiyede bulunan binlerce göçmen mültecilere ( afgan pakistanda afrika arab suriyeli hindu özbek daha çeşit çeşit ülkelerin vasıfsız insanları ) bir el atsan ne super olur dünyada sözün geçiyor çok şükür çinden yemene abdde hindistana avrupdan sibirya her yerde maşallah

  • ver coşkuyu23 Eylül 2020 13:31

    böyle diye diye hem altını hem gümüşü elimize verecekler anlaşılan

  • Naim23 Eylül 2020 13:30

    İçeride yükeek Rezervi olan zenginler ve Son yıllar önemli servetler yapan bir grup vatandaş dışında diğer vatandaşlar ekonomik sıkıntıları “pik” yapmışken, içeride hukuk bitmiş, bireysel ve toplumsal haklar “dip” olmuş iken, onlar keşmir muhabetleti ile gündem oluştırmaya çalışsın, dış mihrak oluşturup dursunlar, bakalım nereye kadar...