E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras'tan tepki çeken Türkiye açıklaması!---

Çipras'tan tepki çeken Türkiye açıklaması!

Çipras'tan tepki çeken Türkiye açıklaması!
03 Nisan 2018 - 13:20 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras, iki Yunan askerinin iadesini istedi, Ankara’yı ilişkileri bozmakla suçladı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesi ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan krizlerle ilgili konuştu.

Çipras, "Türkiye provokasyonlarını sıklaştırdı, ilişkileri bozuyor" ifadelerini kullandı. Çipras, dış politikadaki sorunların çözümlenmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Çipras, Türkiye'yi 'çıkmaz sokak taktiklerini' bırakmaya çağırdıklarını belirtirken, tutuklanan iki Yunan askerinin serbest bırakılmasının bir iyi niyet göstergesi olabileceğini söyledi.

DIŞİŞLERİ DÜN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dün, Dışişleri Bakanlığı Yunanistan'ın "2 askeri siyasi amaç için kullanıyorlar" ifadesine sert tepki göstermişti. Yapılan açıklamada, "Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan ifadelerini kınıyoruz" denilmişti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan iki Yunan askeri hakkında yapılan basın açıklamasında kullanılan ifadelerin, Yunan makamlarının, Türkiye'ye karşı seviyesi giderek düşen bir üslup kullanmaya başladığını ortaya koyduğuna dikkat çekilmişti.

TÜRKİYE’NİN İADE TALEBİ İSE REDDEDİLDİ

Öte yandan Yunan istinaf mahkemesi DHKP-C üyesi Ali Ercan Gökoğlu'nun iade talebini reddetti. Mahkeme daha önce de 4 DHKP-C'li için yapılan iade talebini reddetmişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR03 Nisan 2018 21:39

    burası kabile devletimi.sen neden fetö cü askerleri iade etmiyorsun.

  • Türk03 Nisan 2018 17:25

    bu ve bunun gibiler dan dun konuşup dururlar. İyi niyet bekliyormuş ekselansları..vs vs. Velhasıl kelam çok gülünç bir adam bu çipras..Kendisini ciddiye aldığımızı zannediyor olabilir.

  • cenk mert03 Nisan 2018 15:53

    15 temmuzda helikopterle kaçan fetöcü askerlerle CİA bozuntularını ver sonra kendi askerini alabiliyorsan al

  • b.kemancı03 Nisan 2018 15:44

    akıllı olun halklarınızın refahını düzeltin eski başbakan,nınız nasıl merkelin önünde esas duruş yapıyodu buları düşün .sayın çipras

  • 145303 Nisan 2018 15:41

    Çipras ileri geri konuşma arkamızdan. Kuru sıkı sallıyorsun sadece. tüm teröristleri bağrına bas sonra hukuk de. demokrasi de. Siz de hukuk sadece çıkarınıza gelirse çalışır. iki asker konusuna gelirsek ; Türk adaleti ne derse o olacak. Öyle yağma yok. Boş konuşmayı kes. İşine bak.

  • Hasan Paşa03 Nisan 2018 15:25

    kes sesini be. Bizim küçüklerle uğraşacak zamanımız yok artık. Önce sen bize saygı gösterip, bizden sana kaçanları iade et.

  • Misafir03 Nisan 2018 13:37

    Önce sen iyi niyetini göster hele. Lafa bak.