E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras'tan küstah Türk askeri açıklaması---

Çipras'tan küstah Türk askeri açıklaması

Çipras'tan küstah Türk askeri açıklaması
24 Haziran 2017 - 14:50 borsagundem.com

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu. Haddini aşan Çipras, "Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılsın." dedi.

Yunanistan Başbakanı, Birleşmiş Milletler gözetiminde yürütülen Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının, bölgede gerilim yaratabileceği uyarısında bulundu ve bu konuda bir başarısızlığın her şeyden önce "önemli bir fırsatın kaçmasına" neden olacağını vurguladı.

KÜSTAH AÇIKLAMA: TÜRK ORDUSU KIBRIS'TAN UZAKLAŞTIRILSIN!

Çipras haddini aşarak "Türk ordusunun Kıbrıs'tan uzaklaştırılması gerektiğini ve iyi komşuluk ilişkileri doğrultusunda davranılması gerekli." açıklamasında bulundu.

28 Haziran'da İsviçre'de yapılacak görüşmeleri ileriye doğru atılacak bir adım olarak gördüğünü belirten Çipras, Yunanistan'ın şimdiye kadar elde edilenlerden vazgeçmeyeceğini, acele kararlar da almayacağını belirtti.

Yunan Başbakan Çipras "Ne iyimser ne de kötümserim. Realistim. Kararlılıkla ileriye doğru adımlar atmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi için yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının, ülkesiyle Türkiye arasında gerilime neden olabileceğini vurgulayan Çipras, bu durumun Türkiye'nin Avrupa ile ilişkilerini de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti ve "Tüm bunların hesaba katılması gerekir" dedi. Çipras ayrıca iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuk doğrultusundaki kararlara saygı duyulduğu sürece Yunanistan'ın Türkiye'nin AB tam üyeliğini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yalanini25 Haziran 2017 13:15

    lan madem iyi niyetlisiniz her firsatta neden ege deki adalari isgal ediyorsunuz.neden turk askerinden rahatsiz oluyorsunuz.o asker oradan cekilirse kibris elden gitti demektir.once askeri cektirirler sonra da adayi rumlastirirlar yutarlar.bu oyuna gelecek kadar aptal degiliz.

  • Sie.3mr325 Haziran 2017 04:49

    Sie lan

  • fafa24 Haziran 2017 22:17

    Yunanistan madem dürüst Türk askerinden niye korkuyor,1974'ten beri size dokunduk mu?Kötü niyetlisiniz.

  • fafa24 Haziran 2017 22:13

    Türkiye'nin Avrupa birliğine alınacağına inanan var mı?