E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras: Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmeli---

Çipras: Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmeli

Çipras: Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmeli
11 Ocak 2019 - 10:25 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Çipras, "Türkiye'nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak, hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Çipras, "Türkiye'nin AB üyeliği hem Türk halkının yararına olacak, hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır" dedi. 

Merkel ile Türk-Yunan ilişkilerini ve Kıbrıssorunundaki son gelişmeleri de gözden geçirdiklerini söyleyen Yunanistan Başbakanı, Kıbrıs Sorunu'na adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gösterilen uğraşlara da destek verilmesi gerektiğinden söz etti.

Buna karşın, Kıbrıs'ın kendi kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik bölgesi (MEB) içinde sondaj yapma hakkı olduğuna da dikkati çeken Çipras, her ülkenin kendi kıtasahanlığı içinde araştırma yapma hakkı olduğunu ve buna herkesin saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alkan ulukan11 Ocak 2019 20:56

    sen bır suru fasılın acılmasını engelle sımdı de boyle konus..sozkonusu yunanıstan olunca kulaga anormal gelmıyor

  • Murat11 Ocak 2019 19:59

    Bu okkabazin cikari olmasa konusurmu. Turkiye ye savgisi malum. Okkabaz

  • Çetin 11 Ocak 2019 19:12

    Boş boş konuşmayın keşke girebilsek bu gün tl dünyanin en değersiz para birimi aa ülkeleri bile bizden şanslı bir venezualla petrol zengini biraz akıllı yorum yapın kafatası milliyetçiliği bitmiştir sadece seçim zamanları yada ekonomik krizlerden buhranlarda dikkati dağıtmak içindir

  • Hasanby11 Ocak 2019 18:20

    AB ye üyelik ile ilgili fasılların açılması  görüşmelerinde ikide bir itiraz eder, şerh koyarsanız , bu iş olmaz. Temennileriniz bile sahte. Sizde bu düşmanlık olduğu sürece sizinle işimiz olmaz, yürümez

  • ab11 Ocak 2019 13:03

    ab iyi bişe tamam okey.. ama dayatmacı ve baskı unsuru oluşturan maddeler olmadan, diğer ab toplulugu devletler gibi hak ve hukuksal adil olursa olur. yoksa onu kabul et... bunu kabuıl et.. ona imza at.. kktc rum kesıme onu ver ynanıstana bunu vr, adaları şuna ver gibi ucu bucağı açık maddelerle ab hiç olmaz

  • ...11 Ocak 2019 11:59

    AB üyeliği adı altında kktc deki deniz sahası ve ege adalarını bir nevi baskı unsuru olarak kullanıcak... zamanlama tamda sondaj vede mavi" vatan 2019" dan önce gelmesi şaşırtmadı. TÜm gözler bu buyuk tatbikatta...deniz,hava,kara,çıkartma akla ne unsur gelıyorsa uçan,yüzen,koşan,zıplayan,bağıran,süngü hucumu vb.. vb.. bu tatbikatta olacak.. TAVAN TORAĞI NE İSE, VATAN DENİZİDE ODUR... mesajı verilecek. yunanistan açıklaması bu yüzden, baskı unsuru oluşturmaya ve bizleri kafese sokmaya çalışıyor kendince ...

  • Ufuk11 Ocak 2019 11:56

    AB ye girersek bireyler olarak rahatlarız ama ülke olarak biteriz. Bir nevi kısırlaştırma projesi. Çipras da o şekilde düşünüyor, Türkiye'yi tam üye yapıp iç işlerine müdehale edelim stres çekmeyelim diyor bence.

  • Ahmet tecer11 Ocak 2019 11:39

    aman istemeyiz ab flan, size de yaramaz bize de

  • Yobaz11 Ocak 2019 11:13

    Ab üyesi ülkeler hukuka uymak zorunda. Kendi halkına zulmetmesi de yasaktır. Türkiye'ye gelmez böyle işler

  • oktaydoğaner11 Ocak 2019 10:38

    YALANCININ ..