E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipras: Bir halkın iradesi şantajla bükülemez---

Çipras: Bir halkın iradesi şantajla bükülemez

Çipras: Bir halkın iradesi şantajla bükülemez
29 Haziran 2015 - 03:19 borsagundem.com

IMF'ye olan 1.6 milyar euro borç taksidi ödenmemesi halinde iflas süreci başlayacak olan Yunanistan'ın Başbakanı: Halkın iradesi şantajla bükülemez

Yunanistan’da mali kaos. Yarın geceyarısına kadar IMF’ye olan 1.6 milyar Euro borç taksidi ödememesi halinde iflas süreci başlayacak. IMF Başkanı Christine Lagarde, anlaşma sona ereceği için referandumun anlam taşımadığını söyledi.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre Yunanistan’da bugünden itibaren bankalarda sermaye çıkışı denetimi uygulanacak. Bu çerçevede, bankalar tatil edildi. Ne zaman açılacakları da belirsiz.  ATM’lerden de büyük ihtimalle bugün para çekilemeyecek. Yarından itibaren kişi başına ATM’lerden azami çekilecek günlük nakit ve kredi kartı harcamaları için tavan ve diğer sınırlamalar dün akşam saatlerine kadar açıklanmadı. Günlük tavanın 50-90 Euro olacağı ileri sürüldü.   
ATM’lerden son iki günde yaklaşık 2 milyar Euro çekildi.

Başbakan Aleksis Çipras, Bakanlar Konseyi toplantısı sonrasında Yunan halkına seslendi:

“Yunanistan’ın mali yardımın kısa bir süre için (1 ay) uzatılması talebinin reddi ve ECB’nin ELA’yı artırmaması, kreditörlerin Yunan halkına referandum öncesi şantajdır. Bu da demokratik Avrupa için utançtır. Bir halkın iradesi şantajla bükülemez. Kimsenin bize Avrupa’nın çıkış kapısını göstermeye hakkı yok.”

Halktan soğukkanlı ve sabırlı olmasını isteyen Çipras ayrıca, Euro Bölgesi liderlerine dün bir mektup gönderdi, tekrar süre istedi.

ABD Başkanı Obama, dün Yunanistan için Almanya Başbakanı Merkel’i aradı. Obama daha önce “Depresyondaki ülkeye kemer sıktıramazsınız” diyerek AB’ye sert önlemler konusunda çağrıda bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunan gerçeği29 Haziran 2015 08:05

    Madem bu kadar iradeli ve özgür ruhlusunuz, o zaman ona göre yaşamanız gerekir. Kendi kendine bir şekilde yetiyorsan kimseye eyvallah etmezsin. Ama sen öyle mi yaptın? Önce rahat rahat takıl, borcu harcı kafana takma. Sonra gel şöyle çalış diyene “hiç çalışasım yok be, beni rahatsız etmeyin” de. Ne diyeyim, Yunanlılara Allah akıl fikir versin.