E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇipli kartların ücreti belli oldu---

Çipli kartların ücreti belli oldu

Çipli kartların ücreti belli oldu
06 Kasım 2013 - 16:10 borsagundem.com

Değişecek olan kimliklerin bedeli açıklandı

Yeni yıldan itibaren dağıtılacak ve 10 yıllık kullanım süresi olacak çipli kimlik kartları, seyahat belgesi ve e-imza olarak kullanılabilecek. Kartla, e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetten ulaşılacak.

Yaşamın her alanında kolaylık sağlayacak nüfus kimlik kartları, yeni yılla birlikte vatandaşların cüzdanlarında yerini alacak. Son Bakanlar Kurulu’nda İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kimlik kartı ile ilgili yaptığı sunum ve gösterdiği taslak kartlar kuruldan onay aldı. 2014’ten itibaren dağıtımına başlanacak akıllı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti de belli oldu. Kartların 18 TL karşılığında verilmesi planlanıyor.

ŞİFRELİ ÇİP BULUNACAK
Habertürk'ün haberine göre, İçerisinde pek çok özelliği de barındıran akıllı kimlik kartları ile vatandaşlar vize istemeyen ülkelere gidebilecek. Akıllı kartlarda, vatandaşların banka hesap numaralarının, ehliyet, maaş ve sağlık bilgilerinin olduğu şifreli bir çip yer alacak. Kimliklerin üzerinde 1 GB’ye kadar veri depolanabilecek.

DAĞITIMI 3 YIL SÜRECEK
Bakanlar Kurulu’ndan da onay alan akıllı kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtımı 3 yılı bulacak. Her yıl 25-30 milyon aralığında akıllı kimlik kartı dağıtılacak.

Yeni kimlik kartlarının kullanım özellikleri şöyle olacak: * Yeni kimlik kartlarının 10 yıl kullanım süresi olacak. Bu kart dışında hiçbir belge ve kart taşımak zorunda kalınmayacak.

* Sahtecilikten kaynaklanan mağduriyetler önlenecek.

* E-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, internetin bulunduğu her yerden bu kartla ulaşılabilecek.

* E-imza olarak kullanılabilecek. ? Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği kolay ve güvenli yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük ve yolsuzluklar asgariye inecek.

* Vatandaşlar yeni kimliklere daha sonra belirlenecek küçük bir ücretle sahip olacak. ? Polikarbonlu, temaslı ve temassız çip içeren kartlar, gelişmiş güvenlik öğeleri barındıracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hangi Yandaşa?07 Kasım 2013 12:02

    18x75000000=? ile hangi yandaşlar zengin edilecek bakan onuda açıklasaydı iyi olurdu. Yandaş olmayan hiç kimse bu ihaleye girip kazanamaz. İhaleyi öyle bir ayarlıyorlar ki sadece yandaşlar kazanabiliyor. Akp zihniyeti sadece yandaşlık üzerine kurulmuştur. Yandaş olmayana iş yok, aş yok, hiç bir şey yok.

  • Goldaş zede06 Kasım 2013 16:32

    heee çok ucuz muş.ne güzel 18x75.000.000=?