E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in borçları ülke notu için tehdit---

Çin'in borçları ülke notu için tehdit

Çin'in borçları ülke notu için tehdit
26 Mayıs 2017 - 08:49 borsagundem.com

Moody's: Çin'in reformları borçlardaki artışı durdurmak için yeterli değil

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, Çin'in borçlarındaki artışın kredi notlarını tehdit etmeye devam ettiğini bildirdi.

Moody's Ülke Risk Grubu Müdür Yardımcısı Marie Diron, Çin'in yapısal reformların borçlardakı artışı durdurmak için yeterli olmayacağını söyledi. Ancak Çin'de büyümenin güçlü olmaya devam edeceğini öngören Diron, ekonomide sert bir iniş yaşanması olasılığının düşük olduğunu da vurguladı.

Moody's Başkan Yardımcısı Li Xiujun da yaptığı açıklamada, borçlarda artışın kendi tahmin ettiklerinin üzerinde bir hızla devam etmesi halinde Çin'in A1 seviyesindeki kredi notunu da devam ettiremeyeceğini söyledi.

Li, "Eğer gelecekte Çin'in yapısal reformları, bankacılık ve gölge bankacılık sektörlerindeki riskleri artırmadan kaldıraçların agresif şekilde artmasını engelleyebilirler ise, bunun Çin'in notu üzerinde pozitif etkileri olur. Ancak Çin'in borcunun artmaya devam edeceği ve borçlarda büyüme hızının bizim beklentilerimiz ötesine geçeceği yönünde işaretler olur ise bu orta vadede ekonomik büyümke üzerinde vaskı yaratmaya ve kredi notunu negatif şekilde etkilemeye devam eder" diye konuştu.

Li konuşmasında Çin'in kredi notu için yeniden bir değerlendirme konusunda takvim veya borç seviyesi için spesifik bir hedef vermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)