E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinliler bile Sinovac'a güvenmiyor---

Çinliler bile Sinovac'a güvenmiyor

Çinliler bile Sinovac'a güvenmiyor
09 Ocak 2022 - 09:41 borsagundem.com

Türkiye'de "Çin aşısı" olarak da bilinen Sinovac'ın geliştirdiği CoronaVac'a dair şüpheler artarken, Çin'in mRNA bazlı bir aşı geliştirmek için çalışmalara başladığı duyuruldu.

Son dönemde Çin’de korona virüsü vakalarının artmasıyla birlikte ülke içinde kullanılan inaktif aşıların etkisi sorgulanmaya başlandı… Çin’de özellikle Şian kentinde patlak veren salgının hızla yayılmasıyla birlikte ülkede kullanılan inaktif aşıların etkisi tartışılmaya başlandı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de de kullanılan Sinovac’ın geliştirdiği aşının etkisiz olduğuna dair bir kaygının arttığına dikkat çekerken mRNA bazlı bir aşı için Çinli yetkililerin harekete geçtiğini yazdı.

Financial Times, Çin’de uygulanan çok sıkı önlemler ve sosyal izolasyon ile birlikte ülkede Kovid-19’a bağlı ölümlerin çok düşük olduğunu yazarken, “Çin’de mRNA bazlı bir lokal aşının geliştirilmesi süreci çok yavaş ilerlerken geleneksel inaktif aşıları tercih ettiler. Kasım ayında Çinli şirket Suzhou Abogen Biosciences isimli şirket ile Walvax isimli şirket ortak bir mRNA aşısı için çalışmalara başlama onayı aldı” yorumuna yer verdi.

Geçen ay Çin’de 1758 kişide korona virüsü çıkması sonrasında 13 milyonluk Şian kentini kapatan 

yetkililerin hamlesini değerlendiren Financial Times, “Çin’in Wuhan’da başlayan salgın boyunca karşılaştığı en büyük salgına karşı çok sıkı önlemler alınması yetkililerin yerli aşılara olan güvenin düşük olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Öte yandan son dönemde Sinovac’ın aşısı ile ilgili yapılan araştırmalarda Türkiye’de de kullanılan aşının iki dozu ve hatırlatma dozunun Omikron varyantına karşı yeterli koruma sağlamadığını gösterdiği hatırlatıldı.

Antikor araştırmasında 3. doz sonuçları: Sinovac mı, Biontech mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musa10 Ocak 2022 07:42

    Türkler güveniyorsa tartışılmaz :))

  • xyz09 Ocak 2022 19:58

    Biz güveniyoruz yetmezmi. Ülke olmuş koca bir labaratuvar. Bizde kobay.

  • Vatandaş 09 Ocak 2022 17:05

    Hastalığın gerçekçi payı olmadığı gibi aşılarında koruyuculuk payı yok. Hiçbiri gerçek değil. İnsanlar da diğer canlılar gibi doğası gereği ölüyor. Ama bu ölümlerin bir kısmını sözde hastalıktan olduğu insanlara malesef inandırıldı. İnsanlar çıkmaz bir sokağa yönlendirildi malesef. Bu aşıların sonu gelmeyecek. 15 ler20 ler ve sonrası. Aşılanmak için bahane yok.

  • misafir09 Ocak 2022 16:32

    çinlileri sevdiğimden değil. ft yazdığı haber sanki çinliler arasında anket yapmışta, onu yorumluyor. halbuki kendi haberine yorum yapıp, insanlarda sinovaca karşı algı oluşturuyor. ingilizs-abd and europe da hep böyle algı operasyonları yapıyorlar.

  • Fatih09 Ocak 2022 10:07

    Aynen katılıyorum. 2 sinovac 1 biontec vuruldum ama yine de omicrona yakalandım. 2 biontec vurulanlarda benle temaslı olanların hiçbirinde bir sıkıntı olmadı. Sinovac yeterli antikor üretmiyor.