E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇinli şirketlerin karında rekor artış---

Çinli şirketlerin karında rekor artış

Çinli şirketlerin karında rekor artış
27 Haziran 2021 - 10:44 borsagundem.com

Korona virüsü dünyaya yayan birçok ülke ekonomisinin çökmesine neden olan Cin tarihi büyüme rakamlarına ulaştı. Çin'de büyük ölçekli sanayi işletmelerinin kârı yüzde 83,4 arttı

Çin’de büyük ölçekli sanayi işletmelerinde gerçekleştirilen kâr, yılın ilk beş ayında yıllık bazda yüzde 83,4 artarak, 3 trilyon 424 milyar 740 milyon yuana (yaklaşık 0,53 trilyon ABD doları) ulaştı.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan açıklanan verilere göre, Ocak-Mayıs aylarında ülkenin büyük ölçekli sanayi işletmelerinde gerçekleştirilen kâr, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83,4 artarak 3 trilyon 424 milyar 740 milyon yuana ulaştı. Bu sayı 2019 yılının aynı dönemine kıyasla ise yüzde 48 yükseldi. Çin’de yıllık iş cirosu 20 milyon yuanın üzerinde olan işletmeler büyük ölçekli sanayi işletmesi olarak kabul ediliyor.

Bir Çin şirketi daha endekslerden çıkıyor

Çin şirketleri Arjantin'in en büyük güneş enerjisi santralini tamamladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU27 Haziran 2021 10:56

    bunlar aynen karınca sürüsü gibi.hem disiplinli ve makina gibi çalışıyorlar.hem teknolojileri hemde maddi imkanlar var.yakında tüm dünyanın tek hakimi olurlar ise süpriz olmaz.