E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli şirketler parayı halka arzdan kazandı---

Çinli şirketler parayı halka arzdan kazandı

Çinli şirketler parayı halka arzdan kazandı
17 Aralık 2020 - 08:45 borsagundem.com

Çin, Hong Kong ve ABD borsalarında ilk kez işlem görmeye başlayan Çinli şirketler, 2020'de 129 milyar dolar gelir elde etti. Çinli şirketler dünyadaki en büyük 3 halka arzını gerçekleştirdi.

Çinli şirketler, COVID-19 salgının damga vurduğu 2020'de yurt içi ve yurt dışındaki borsalarda halka arzlardan toplam 129 milyar dolar gelir elde etti.

Bloomberg'in haberine göre, Çin, Hong Kong ve ABD borsalarında ilk kez işlem görmeye başlayan Çinli şirketlerin topladığı sermaye, dünya çapında halka arz gelirlerinin yüzde 37'sini oluşturdu.

Çinli şirketler, Batı kaynaklı küresel mali krizin yaşandığı 2009 yılı dışında ilk kez bu alanda liderliği yakaladı.

En büyük 3 halka arz Çinli şirketlerden

Dünyadaki en büyük 3 halka arzı Çinli şirketler yaparken, ilk 10 halka arz içinde 5 Çinli şirket yer aldı.

Mikroçip üreticisi Uluslararası Yarı İletken İmalat Şirketi (SMIC) temmuzda Şanghay Borsası'ndaki işleminde 7,5 milyar dolar toplayarak bu yılın en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

Haziran ayında Hong Kong Borsası'ndaki halka arzında 4,5 milyar dolar toplayan e-ticaret şirketi JD.com ikinci sırada yer alırken, ocakta Şanghay Borsası'ndaki halka arzında 4,3 milyar dolar elde eden Pekin-Şanghay Hızlı Tren Şirketi bu yılın üçüncü büyük halka arzı oldu.

Çinli şirketler, Çin anakarası ve Hong Kong dışında ABD borsalarında da büyük ölçekli halka arzlara imza attı. Elektrikli araç üreticisi Xpeng, New York Borsası'ndaki halka arzında 1,5 milyar dolar, çevrim içi emlak şirketi KE Holding ise 2,1 milyar dolar elde etti.

ABD'den Çin ve BAE şirketlerine yaptırım kararı

 

Çin şirketleri o endeksten de çıkarılıyor

 

Çin'in yabancı yatırımcıya ilgisi yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)