E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli şirketler ABD borsasından Hong Kong'a kaçar mı?---

Çinli şirketler ABD borsasından Hong Kong'a kaçar mı?

Çinli şirketler ABD borsasından Hong Kong'a kaçar mı?
05 Haziran 2020 - 08:34 borsagundem.com

ABD borsalarına kote Çinli şirketlerin rotalarını Hong Kong Borsası'na çevirmeleri bekleniyor

Çin'in Hong Kong için çıkardığı yeni ulusal güvenlik yasası sonrası ABD'de Çinli şirketlere yönelik artan siyasi baskıya işaret eden Hong Kong Borsası (HKEX) Baykanı Charles Li, ABD borsalarına kote Çinli şirketlerirn bu yıl rotalarını Hong Kong Borsası'na çevireceklerini öngördüklerini söyledi.

Charles Li yaptığı açıklamada, "Bu yıl, halka arzlar açısından bizim için büyük bir yıl olacak. Hem Çin'den büyük halka arzlar gelmesini, ancak daha önemlisi ABD'deki Çin şirketlerinin Hong Kong'a dönmelernini bekliyoruz" diye konuştu.

Çinli şirketlerin, Hong Kong Borsası'na kote olmanın şartlarının daha sıkı olması nedeniyle, bugüne kadar şartların daha gevşek olduğu ABD borsalarını tercih ettiklerini belirten Li, "Biz, Hong Kong Borsası'na kote alma şartlarına uygun olmayan şirketleri istemiyoruz. Ancak hepimizin adlarını bildiği büyük şirketler, teknoloji şirketleri, Hong Kong'a kote olmak için nitelikleri sahipler" dedi.

Asya hisse senetleri karışık bir görünüm sergiledi

New York borsası kapanışta karışık seyretti

Biden Çinli, Trump İranlı hackerların hedefinde

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)