E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli Nasdaq’ta talepler patladı---

Çinli Nasdaq’ta talepler patladı

Çinli Nasdaq’ta talepler patladı
19 Temmuz 2019 - 13:50 borsagundem.com

Yaklaşık bir yıl önce ilk kez Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in açıkladığı, Nasdaq tarzı teknoloji borsası Pazartesi günü işlem görmeye başlayacak, halka arzlara planlanandan %20 daha fazla talep geldiği belirtiliyor

Yaklaşık bir yıl önce ilk kez Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in açıkladığı,  Nasdaq tarzı teknoloji Borsası Pazartesi günü işlem görmeye başlayacak. ABD'deki Nasdaq borsasının model alındığı 'Star' borsası Çin'in bir sonraki Alibaba Group veya Tencent Holding gibi dev şirketlerini New York veya Hong Kong borsalarına kaptırmamayı hedefliyor.

100'den fazla şirketin başvurduğu platformda 25 şirketin yer alacağı, halka arzlara yaklaşık 5.4 milyar dolarla planlanandan %20'den daha fazla talep geldiği belirtiliyor..Bireysel yatırımcının talebi arzın ortalama 1800 kat üzerinde gerçekleşti. İlk halka arz edilen şirket hisseleri, cuma günü yükselerek yatırımcının istekli olduğunu gösterdi. Halka arz edilen şirketler arasında Hong Kong'ta da işlem gören China Railway Signal & Communication Corporation ve Miro-Tech (Nanjn) en pahalı hisse senetlerini oluşturuyor. Halka arz için sıraya giren Amlogic (Shanghai) Co. ve Shanghai Friendess Electronic Technology de 2 milyar yuan (291 milyon dolar) toplamayı hedefliyor.

Bright Smart Securities Analisti Mark Huang "İlk halka arzların yatırımcı talebiyle desteklenmesi bekleniyor. Sınırlı arz nedeniyle Bu hisse senetlerine fazla talep görebiliriz" yorumunu yaptı. 

Star borsasındaki hisselerin ilk 5 işlem gününde günlük fiyat limitleri olmayacağı, sonrasında her iki yönde de % 20'lik devre kesici uygulaması getirileceği belirtildi. İlk 5 işlem gününde volatiliteyi sınırlamak amacıyla hisselerde % 30 ve % 60'lık hareketler olması durumunda işlemleri 10'ar dakika askıya alacak bir mekanizma oluşturulacak. Bu, Çin'deki diğer hisse senedi piyasalarında uygulanandan daha geniş bir bant. 

Beijing Hone Investment Management'ta Fon Yöneticisi olan Zhang Yankun "Bu borsa teknolojik inovasyonu desteklemek için oluşturulmuş temel stratejilerden bir tanesi. Eğer yatırımcılar buradan iyi getiriler alırsa sektöre daha fazla para girişi olacak ve Çin'in sermaye piyasalarının gelişmiş piyasalarla olan rekabetini destekleyecek" yorumunu yaptı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)