E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli kamyon şirketi ABD’de halka arza hazırlanıyor---

Çinli kamyon şirketi ABD’de halka arza hazırlanıyor

Çinli kamyon şirketi ABD’de halka arza hazırlanıyor
12 Mayıs 2021 - 12:42 borsagundem.com

Çin’in ‘kamyonlar için Uber’i’ bu hafta 30 milyar ABD dolarlık piyasa değeri ile halka arz için başvurabilir

BORSAGUNDEM.COM- DIŞ HABERLER SERVİSİ

GUANGZHOU, Çin - Konuyla ilgili bilgisi olan bir kişi CNBC’ye verdiği demeçte, Çinli bir kamyon şirketi girişiminin bu hafta ABD’de bir liste kaydı için halka açık olarak başvurabileceğini ve şirketin 30 milyar dolara kadar değere ulaşabileceğini söyledi.

Full Truck Alliance, kamyon şoförlerini ürün göndermek isteyen kişilerle buluşturuyor ve bu model, şirkete “Kamyonlar için Uber” unvanını kazandırmış durumda.

Bloomberg Şubat ayında yaptığı açıklamada, Çince’de Manbang olarak bilinen Full Truck Alliance’ın ABD’deki düzenleyicilerle ilk halka arz (IPO) için gizli olarak başvuruda bulunduğunu bildirmişti.

Ancak, girişimin bu hafta kadar erken bir zamanda kamuya açıklanabileceğini ve listeleme yeri olarak New York Menkul Kıymetler Borsası’nı seçmesinin muhtemel olduğu belirtildi.

Kamuya açık bir şekilde konuşmaya yetkili olmadıkları için isimsiz kalmak isteyen kaynak, Full Truck Alliance’ın IPO’dan 20 milyar ila 30 milyar dolar arasında bir değerleme ile yaklaşık 1.5 milyar dolar toplayabileceğini söyledi.

Şirketten bir temsilci yorum için hemen müsait değildi.

Full Truck Alliance 2017 yılında iki kamyon hizmetleri platformları, Yunmanman ve Huochebang arasında bir birleşme sonrasında kurulmuştu.

Kasım ayında Full Truck Alliance, SoftBank ve Tencent gibi bazı yüksek profilli destekçilerden 1,7 milyar dolar fon sağladı.

Çin’in lojistik pazarı giderek daha rekabetçi hale geliyor. Full Truck Alliance, Huolala gibi diğer şirketlerle rekabet ediyor. Alibaba ve Tencent gibi devler de kendi lojistik işlerini büyütmeye daha fazla önem veriyor.

Tiktok halka arz planı beklemede

 

Halka arzlarda lider sektör: Teknoloji

 

Küresel halka arzlar rekor kırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)