E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli doktorlar Kim'e gitti---

Çinli doktorlar Kim'e gitti

Çinli doktorlar Kim'e gitti
25 Nisan 2020 - 07:15 borsagundem.com

Çin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un sağlığı konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere Pyongyang'a uzman doktorlardan oluşan bir sağlık ekibi gönderdi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un sağlık durumuna ilişkin farklı kaynaklardan çelişkili bilgilerin geldiği dönemde Çin'den bir doktor heyeti Kuzey Kore'ye gitti. 

Çin Komünist Partisi’nin Uluslararası İletişim Bölümü’nün üst düzey bir üyesinin başkanlık ettiği heyetin Kuzey Kore’ye gitmek üzere Perşembe günü Pekin’den ayrıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre söz konusu birim Kuzey Kore ile ilgili konulardan sorumlu olan ana birim. 

Çin Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Merkezi Güney Kore’nin başkenti Seul’da bulunan NK gazetesinin internet sitesi bu hafta başında Kim Jong Un’un 12 Nisan’da geçirdiği kalp ameliyatının ardından iyileşmeye başladığını bildirmişti. Gazete haberini Kuzey Kore’de bulunan isimsiz bir kaynağa dayandırdığını belirtmişti.

Güney Kore hükümeti yetkilileri ve iletişim biriminde görevli bir Çinli yetkili Kim Jong Un’un geçirdiği ameliyatın ardından sağlık durumunun ciddi tehlikede olduğu yönündeki haberlere karşı çıkmıştı. Güney Koreli yetkililer Kuzey Kore’de olağandışı bir hareketlilik tespit etmediklerini belirtmişti.

Perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong Un’un durumunun ciddi olduğu yönündeki haberler için “Haberin doğru olmadığını düşünüyorum” demiş ancak Kuzey Koreli yetkililerle temasa geçip geçmediği konusunda bilgi vermekten kaçınmıştı.

''Kim Jong Un hayatta''

Cuma günü Reuters’a bilgi veren Güney Koreli bir kaynak da ellerindeki istihbaratın Kim Jong Un’un hayatta olduğu ve yakın zamanda kamuoyu önüne çıkmasının beklendiği yönünde olduğunu belirtmişti.

ABD’nin konuyla ilgili elindeki istihbarat konusunda bilgi sahibi olan bir yetkili de, Kim Jong Un’un sağlık sorunlarının olduğunun bilindiğini ancak Kuzey Kore liderinin ciddi şekilde ve kamuoyunun önüne çıkmayacak derecede rahatsızlandığı sonucuna varmak için sebep olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Fox News yayınına katıldığında yaptığı açıklamada “Bu akşam sizle paylaşabileceğim bir bilgi yok. Ama ABD halkı durumu yakından takip ettiğimizi bilsin” demişti.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un geçirdiği bir ameliyat sonrası sağlık durumunun kötü olduğu iddia ediliyor.

Kuzey Kore devlet medyasına göre Kim Jong Un en son 11 Nisan’da bir toplantıya başkanlık ettiğinde kamuoyu önünde görülmüştü.

36 yaşındaki Kim Jong Un daha önce de 2014 yılında 1 ayı aşkın bir süre gözden kaybolmuş, Kuzey Kore devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde yürürken ayağının aksadığı görülmüştü.

Kuzey Kore liderinin sağlık durumuna ilişkin söylentiler, çok sigara içmesi, iktidara geldiğinden bu yana kilo alması ve ailede kalp rahatsızlığı geçmişinin olması sebebiyle tırmanmış durumda.

Kim Jong Un’un babası Kim Jong Il 2008 yılında kalp krizi geçirdiğinde, Güney Kore basını o dönem Çinli ve Fransız doktorların tedavi sürecinde yer aldıklarını bildirmişti. (amerikaninsesi.com)

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un öldü mü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)