E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇinli Ant Group halka arz için başvurdu---

Çinli Ant Group halka arz için başvurdu

Çinli Ant Group halka arz için başvurdu
25 Ağustos 2020 - 13:44 borsagundem.com

Milyarder iş adamı Jack Ma'nın Ant Group'u, finansal hizmetler sektöründe büyümesine kaynak sağlamak ve Çin'in en büyük online ödeme platformu olarak açık ara öne geçmek için Hong Kong ve Şanghay'da ilk halka arz için başvuruda bulundu.

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma tarafından kontrol edilen Ant Group, Shanghay Borsası'nda halka arz için başvurusunu yaptı. Ant Group, Shanghay Borsası'nda teknoloji hisselerinin yer aldığı STAR piyasasına kote olacak.

Şirket'in halka arz başvurusunda verdiği bilgilere göre 2020 yılının ilk 6 ayında net 21,9 milyar yuan (3,2 milyar dolar) kar elde etti. Bu dönemde ciro da 72,5 milyar yuan oldu.

Ant Group, Çin'in popüler mobil ödeme uygulaması Alipay'in sahibi, Alipay'in 900 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Ant Group bugün yaptığı açıklamada satıştan doğacak geliri sınır ötesi ödeme faaliyetlerini artırmak ve AR-GE çalışmalarını artırmak için kullanılacağını belirtti. Açıklamada fiyat hedef aralığı veya halk arzdan elde edilecek kaynağa ilişkin herhangi bir rakam telaffuz edilmedi.

Alibaba'nın önde gelen şirketi Ant kredilerden seyahat hizmetlerine ve gıda teslimatına kadar pek çok şeyi içeren bir çevrim içi alışveriş merkezi olma yolundaki çalışmalarını hızlandırarak, Tencent Holdings Ltd.'ye kaptırdığı müşterilerini geri kazanmayı hedefliyor.

Şirker, Alipay uygulaması kaynaklı elinde bulunan milyonlarca kullanıcının verisini de işleyerek, yapay zeka, robot yatırım ve kredi platformları gibi teknolojilerle finansal hizmetler sektöründe geniş çaplı bir yayılma amaçlıyor.

Yıllar sonra görülen en büyük halka arz olacak Ant Group, Suudi Arabistan'ın 29 milyar dolarlık rekorunu da geride bırakabilir. Şirket 225 milyar dolarlık bir değerleme hedefliyor.

Borsa İstanbul küreselden negatif ayrışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)