E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in yavaşlamasından endişe etmeyin---

Çin'in yavaşlamasından endişe etmeyin

Çin'in yavaşlamasından endişe etmeyin
22 Ocak 2015 - 06:48 borsagundem.com

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin’in sert bir inişten kaçınacağını ve uzun vadede orta-hızlı bir büyümeyi garantileyeceğini söyledi

Çin Başbakanı Li Keqiang Davos’ta küresel liderlere yaptığı konuşmada, Çin’in sert bir inişten kaçınacağını ve uzun vadede orta-hızlı bir büyümeyi garantileyeceğini söyledi. Veriler, Çin ekonomisinin 1990’dan bu yana en yavaş genişlemeyi kaydettiğini göstermişti.

Li Dünya Ekonomik Forumu’nda yaptığı açıklamalarda, ekonominin 2015’te aşağı yönlü büyük baskılar göreceğini ancak Çin’in sistematik finansal riskleri olmayacağını ve “uygun” bir genişleme hızı temin etmek için büyümenin kalitesini geliştirme arayışına gireceğini belirtti.

Li’nin değerlendirmeleri, Çin’in 2014’te yüzde 7.4’lük bir büyüme kaydederek 24 yılın en düşük genişlemesini göstermesinden bir gün sonra geldi. Çin bu yüzyılda ilk kez hedefi yakalayamadı. Aynı zamanda, 10 trilyon dolarlık ekonomi, gelirlerin yurtiçi hasıladaki sarsıntıyı aşan şekilde artış göstermesi ile birlikte yeniden dengelenme sinyalleri veriyor. Gelirlerdeki artış, tüketici harcamaları ve hizmet sektörüne destek sağlıyor.

Li, “Çin’in kentsel ve bölgesel kalkınma için oldukça imkanı bulunuyor ve yurtiçi talep büyük bir potansiyele sahip. Çin’in koşulları, gelişme göstermeye devam edecek ve Çin, büyümesinin 10-20 yıllık sürede orta hızlı bir tempoyu sürdürmesi halinde dünyaya daha fazla fırsat getirecek” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)