E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in kredi notları teyit edildi---

Çin'in kredi notları teyit edildi

Çin'in kredi notları teyit edildi
26 Şubat 2015 - 08:29 borsagundem.com

S&P, Çin'in kredi notlarını AA-/A-1+ olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin'in uzun vadeli kredi notunu AA- ve kısa vadeli kredi notunu A-1+ olarak teyit etti. Uzun vadeli not için görünüm 'durağan' olarak belirlendi.
S&P, uzun ve kısa vadeli notların teyit edilmesine paralel olarak Çin'in bölgesel ölçek notunu da cnAAA/cnA-1+ olarak yineledi. 
S&P, notların teyit edilmesinin Çin hükümetinin reform ajandasına, ülkenin büyüme görünümüne ve güçlü dış değerlerine bakışı yansıttığını vurguladı. Bununla birlikte S&P, Çin'in düşük ortalama gelir miktarının, şeffaflığın azlığın, bilgi akışının sınırlanmasının benzer not seviyesine sahip olanlara göre zayı faktörler olduğunu da belirtti. 
S&P, Çin hükümetinin ekonomiyi ve kamu finansmanını daha dirençli hale getirmek için bir dizi adım atmakta olduğuna inandıklarını, bu adımlar arasında özel sektör şirketleri için faaliyet ortamının iyileştirilmesine yönelik tedbirler yer aldığını düşündüklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)