E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in imalat PMI'ı toparlanma gösterdi---

Çin'in imalat PMI'ı toparlanma gösterdi

Çin'in imalat PMI'ı toparlanma gösterdi
25 Şubat 2015 - 07:50 borsagundem.com

Çin’in imalat sanayi göstergesi Şubat ayında toparlanma gösterdi

Çin’in imalat sanayi göstergesi Şubat ayında toparlanma göstererek teşvik çabalarının ve ABD ekonomik gelişmesinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki fabrikalara destek sağladığına işaret etti.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) 50.1 seviyesine yükseldi ve Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 49.5’lik tahmin medyanını aştı. PMI, Ocak ayında 49.7 seviyesindeydi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Şubat ayındaki momentuma ilişkin ilk gösterge, Çin ekonomisinin 2014 yılında 24 yılın en yavaş seviyesinde genişleme kaydetmesinin ardından daha derin bir gerileme olduğu endişelerini hafifletebilir. Çin’in tüketici fiyatları endeksi Ocak ayında 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesinde yükseliş göstermiş ve üretici fiyatları deflasyonu derinleşmişti. Söz konusu veriler merkez bankasına Kasım’daki faiz indiriminin ve bankalar için bu ay yapılan zorunlu karşılık indirimlerinin devamı niteliğinde hareket etme olanağı sağlamıştı.

Hong Kong’daki HSBC baş Çin ekonomisti Qu Hongbin, “Çarşamba günü açıklanan veri, Çin’in imalat sanayi sektöründe düşük bir gelişme olduğuna işaret ediyor. Ancak yurt içi ekonomik faaliyetin durağan seyri sürdürmesi yüksek bir ihtimal ve dış talep belirsiz görünüyor. Büyümeyi desteklemek için politikada genişlemeye gitmenin şu aşamada hala gerekli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)