E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'in ilk kamu-özel ortaklığı ile hızlı treni yapılıyor---

Çin'in ilk kamu-özel ortaklığı ile hızlı treni yapılıyor

Çin'in ilk kamu-özel ortaklığı ile hızlı treni yapılıyor
04 Şubat 2019 - 07:27 borsagundem.com

Çin Demiryolları İnşaat Şirketi, kamu-özel ortaklığının finansmanı ile yapılan ilk yüksek hızlı treninin yapımına başlandığını duyurdu

266,9 km uzunluğundaki demiryolu Doğu Çin'in Zhejiang eyaletinde bulunan Hangzhou kentinden başlayıp Shaoxing'den geçerek Taizhou'da sona eriyor. Şirket, rayların saatte 350 kilometre hızla yol
alınmasına elverecek şekilde tasarlandığını bildiriyor.

Projenin yapımı için toplam 44,9 milyar yuan (takriben 6,69 milyar ABD doları) tutarında yatırım yapılacak olup özel firmaların payı yüzde 51 olacak.

Özel sektörün ülke çapında en çarpıcı büyümesiyle övünen kentleri birleştirecek olan demiryolu hattının, Çin'in demiryolu şebekesinin en önemli bölümlerinden birini oluşturması bekleniyor. Çin bu arada dünyanın en kapsamlı ve ileri demiryolu şebekesini inşa etmek için çabalarını katlıyor.

Hükümetin planına göre 2020 yılında Çin, 30.000 kilometrelik bölümü hızlı tren hattı olmak üzere toplam 150.000 kilometrelik demiryoluna sahip olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)