E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in endişelendiren PMI verisi---

Çin'in endişelendiren PMI verisi

Çin'in endişelendiren PMI verisi
24 Mart 2014 - 07:02 borsagundem.com

HSBC Öncü Çin PMI verisi 5. ayında da zayıflayarak, ülkenin yüzde 7.5 büyüme hedefini tutturamayacağı endişelerini artırdı

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'de öncü imalat endeksi 5. ayında da zayıflayarak, ülkenin bu yıl yüzde 7.5 büyüme hedefini tutturamayacağı endişelerini tırmandırdı. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in Çin öncü imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart'ta 48.1 puan ile Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin medyan tahmini olan 48.7 puanın altında geldi. HSBC Öncü Çin İmalat PMI verisi Şubat'ta 48.5 puan olarak gerçekleşti. HSBC İmalat sektörü PMI son 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. 50 puanın üzerindeki endeks değerleri sektörün bir önceki aya göre genişlediğine, 50'nin altındaki değerler ise daraldığına işaret ediyor.
Alt endekslerden üretim, istihdam ve yeni siparişler Mart ayında bir önceki aya göre gerilerken, yalnızca ihracat siparişleri endeksinde artış yaşandı. HSBC ekonomisti Qu Hongbin konuya ilişkin açıklamasında, "Çin'de büyüme momentumu yavaşlamaya devam ediyor. Zayıflama büyük ölçüde yerel talebin yumuşamasında kaynaklanıyor. Bu nedenle Pekin'in büyümeyi istikrara kavuşturmaya yönelik yeni önlemler alacağını düşünüyoruz." dedi.
BNP Paribas BNP Paribas'ın ekonomisitlerinden Chen Xingdong, bu sabah açıklanan HSBC'nin öncü imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) Çin'ekonomisinin geçtiğimiz üç aylık dönemde ciddi bir büyüme kaybı yaşadığına işaet ettiğini belirtti.
Bu verinin ışığında ilk çeyrekte büyümenin oldukça zayıf geleceğinin anlaşıldığını belirten Chen, ilk çeyrekte yıllık büyümenin yüzde 7.1 ila 7.2 aralığında olacağını öngördü. Geçen yılın so0n çeyreğinde yüzde 7.7'lik bir büyüme yaşanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)