E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in elindeki ABD tahvili 1 buçuk yılın en az seviyesine geriledi---

Çin'in elindeki ABD tahvili 1 buçuk yılın en az seviyesine geriledi

Çin'in elindeki ABD tahvili 1 buçuk yılın en az seviyesine geriledi
18 Aralık 2018 - 08:38 borsagundem.com

Çin'in elinde bulundurduğu ABD hazine tahvili miktarı bir buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin'in elinde bulundurduğu ABD hazine tahvili miktarı, Döviz rezervinin azalması ve yuanın zayıflayarak sembolik önemdeki seviyeye yaklaşmasıyla bir buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Hazine Bakanlığı'nın Pazartesi günü yayınladığı verilere göre Çin'in sahip olduğu ABD tahvillerinin ardı ardına beşinci ayda da azalarak Eylül ayındaki 1.15 trilyon dolardan Ekim'de 1.14 trilyon dolar ile Mayıs 2017'den beri en düşük seviyesine geriledi.

Çin'in hala en büyük dış alacaklı konumunda bulunuyor. Ardından gelen Japonya'nın elindeyse (Söz konusu dönemde 9.5 milyar dolar azaldı) 1.02 trilyon dolarlık ABD tahvili bulunuyor.

Çin'in ABD'yle ticaret gerginliğine ilişkin endişeler hisse senetleri ve kur üzerinde baskı oluşturuyor. Yuan, on yıldan uzun bir sürenin en zayıf seviyesine geriledi ve Ekim sonunda dolar karşısında 7 seviyesine yaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb18 Aralık 2018 09:58

    ABD diğer devletlerin ihraç fazlasıyla ütülmeye devam diyorsa, çin, almanya ve japonya nın elindeki ihracat ekonomisini alma kararlılığı olmazsa kesinlikle batar... bundan kaçışı yoooookkk...faizleri yükseltip akabinde de ihracat fazlası hedeflemeli, g.amerika, o.amerika,afrika, g.d.asya ve asyanın tamamını da pazar olarak hedeflemeli ama buraları kazanmak hiç de kolay olmayacak çatışmalar kaçınılmaz...