E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'in elektrik krizi Endonezya'ya yaradı---

Çin'in elektrik krizi Endonezya'ya yaradı

Çin'in elektrik krizi Endonezya'ya yaradı
21 Ekim 2021 - 11:00 borsagundem.com

Çin'in elektrik krizi Endonezya'dan kömür ithalatını seviyelere ulaştırdı.

Endonezya, Çin'in en büyük denizaşırı kömür tedarikçisi oldu. Ülkenin sevkiyatları, Pekin'in enerji kriziyle başa çıkmak için ithalat kısıtlamalarını gevşetmesinin ardından geçen ay rekor kırdı.

Koklaşabilir taş kömürü, termik ve kahverengi kömür kargoları, Ağustos ayında kaydedilen 17 milyon tonun biraz üzerindeyken Eylül ayında 21 milyon tonu aştı ve gümrük verilerine göre şu anda Çin'in toplam ithalatının yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor.

Çinli alıcılar, Canberra ile siyasi ilişkilerin bozulmasının ardından yaklaşık bir yıl önce yasaklanan Avustralya ihracatını değiştirmek üzere diğer yakıt tedarikçilerine yönelmek zorunda kaldı.

Endonezya'nın referans kömür fiyatı, Pekin'in şu anda ülkeyi saran elektrik krizinden kurtulmak için nihayetinde başarısız bir girişimde ithalatı artırma sözü verdiği Haziran ayından bu yana talepteki artışla desteklenerek rekor seviyelere ulaştı.

AB liderleri artan enerji fiyatları için bir araya gelecekler

 

Almanya artan enerji fiyatlarını takibe aldı

 

İngiltere'de iki enerji şirketi daha iflas etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)