E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'in döviz rezervi 3.2 trilyon doları aştı---

Çin'in döviz rezervi 3.2 trilyon doları aştı

Çin'in döviz rezervi 3.2 trilyon doları aştı
09 Ağustos 2021 - 07:24 borsagundem.com

Dünyanın en büyük ekonomilerinden Çin, devasa döviz rezerviyle dikkatleri üzerine çekiyor.

ABD ile arası açılan ve ticaret savaşına başlayan Çin, döviz rezervlerini Temmuz ayında 3.2 trilyon doların üzerine çıkardı. Çin Devlet Döviz İdaresi tarafından açıklanan veriye göre Temmuz ayının sonu itibariyle Çin'de döviz rezervleri Haziran ayına göre yüzde 0.68 oranında artış kaydetti ve 3 trilyon 235 milyar 900 milyon dolara yükseldi.

Çin Devlet Döviz İdaresi Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Wang Chunying, Çin'in döviz piyasasında arz ve talebin temelde dengeli olduğunu ve  piyasanın istikrarlı kalmasının beklendiğini söyledi.

Aynı dönemde altın rezervleri ons bazında 62,64 milyon ons seviyesinde kalırken, dolar bazında 110,5 milyar dolardan 114,4 milyar dolara çıktı.

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?

 

Altın fiyatlarındaki düşüş Türkiye için iyi değil!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist 09 Ağustos 2021 09:47

    Elinde patlatmasınlar, rezerv itibarı ve kullanımını bitirerek sistem  kurucuları... Gerçi Çin halkı ve yönetimi kendi ürünleri konusunda da çalışan, üreten,  dışa bağlı tüketim toplumu değil... Altına çevirirler olası bir finansal ve para birimi krizinde   ;) 

  • Ekonomi09 Ağustos 2021 08:50

    Çin e satılabilecek ürübleri tespit edip bu alanlarda üretime gecmeli. Ama bizde ekonomi yönetimi fahiş fşyatlardan inşan asfalt ihaleri üreterek halktan alınan vergileri yandaşlara dağıtmaktan öteye bir şey değil

  • ulak09 Ağustos 2021 07:32

    avrupa galiba çini kiskaniyor.. bizi kimse iplemiyor ....kendi kendimize gelin guvey oluyoruz masal cok bizde...