E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin’den Tuz Gölü’ne 1.2 milyar dolar---

Çin’den Tuz Gölü’ne 1.2 milyar dolar

Çin’den Tuz Gölü’ne 1.2 milyar dolar
28 Temmuz 2018 - 07:20 borsagundem.com

BOTAŞ'ın ICBC ile imzaladığı mutabakat zaptıyla Silivri ve Tuz Gölü Doğalgaz Depolama tesisleri için 15 yıl vadeli 1.2 milyar dolarlık proje kredisi sağlandı

Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketiminin yüzde 20'sini depolayabilecek Silivri ve Tuz Gölü Doğalgaz Depolama tesislerindeki kapasite artışları için, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve Çin Endüstri ve Ticaret Bankası (ICBC) arasında önceki gün imzalanan mutabakat zaptı ile 15 yıl vadeli 1.2 milyar dolarlık proje kredisi sağlandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın önceki gün Twitter’dan müjdesini verdiği 3.6 milyar dolarlık Çin finansman paketinin 3'te 1'i doğalgaz depolama yatırımlarına ayrılacak ve bu çerçevede Silivri ile Tuz Gölü Doğalgaz Depolama tesislerindeki kapasite artışları için 1.2 milyar dolarlık ilk 5 yılı ödemesiz olmak üzere 15 yıl vadeli kredi kullanılacak. Genişletme çalışmaları sonrası Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin kapasitesi 1,2 milyar metreküpten orta vadede yaklaşık 5.4 milyar metreküpe yükselecek. 2.8 milyar metreküp gaz depolanabilen Silivri Tesisi'nin de kapasitesi artırılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)