E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den Türkiye'ye serbest ticaret teklifi---

Çin'den Türkiye'ye serbest ticaret teklifi

Çin'den Türkiye'ye serbest ticaret teklifi
28 Eylül 2014 - 07:37 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanı New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Türkiye ile serbest ticaret anlaşması yapılması teklifinde bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul görüşmeler çerçevesinde New  York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Wang Yi ile bir araya geldi. İkili ve  bölgesel ilişkilerin gündeme geldiği görüşmede, Çin tarafının Çavuşoğlu  başkanlığındaki Türk Dışişleri heyetine, bir serbest ticaret anlaşmasının  imzalanmasının faydalı olacağı düşüncesini dile getirdiği belirtildi.

Görüşmede, önümüzdeki dönemde yapılacak ziyaretlere değinilerek, Çin  tarafının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret  etme beklentisinin dile getirildiği bildirildi.
Görüşmede ayıca ikili ticaretin arttırılması konusu ele alınırken,  Türk tarafının BM Güvenlik Konseyi geçici adaylığı konusunda Çin'in desteğini  talep ettiği belirtildi.
Parlamentolararası ilişkilerin geliştirilmesinin talep edildiği  görüşmede, BM ve BM kuruluşlarıyla işbirliğinin arttırılması konusunun da gündeme  geldiği kaydedildi.
Görüşmede, yüksek hızlı tren projesi hakkında görüş alışverişinde  bulunulurken, savunma ve nükleer enerji konusunda da işbirliğinin önemine vurgu  yapıldığı bildirildi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bugün ayrıca Laos, Guatemala, Çin,  Kostarika, Singapur, Afganistan, Eritre, Pakistan, Tayland ve Kamboçya Dışişleri  Bakanları'yla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • santana28 Eylül 2014 16:52

    bunun neresi super teklif kapitilosyonlardan da beter

  • Broker28 Eylül 2014 14:43

    Bu kafayla bunuda kabul ederiz.iyice batarız.

  • yalçın bulut28 Eylül 2014 13:20

    Ulan çinlilier Türkiye ye satmadıgınız mal batırmadıgınız fabrika kalmadı . Bi kanımızı emmediğiniz kaldı sıra ona geldi galiba

  • ass28 Eylül 2014 12:37

    ne satacan çine zaten her alınan ürün çin malı biz sanki onlardan ucuza malediyoruz da ama yapalım yoksa bu ülke nasıl batacak bu şekilde bir kaç kişi rant sağlar 80 milyonda ceremesini ceker

  • baturayersin28 Eylül 2014 10:16

    gümrük birliginede böyle girmiştik dovul zurnayla malları nedense hap biz aldız satıklarımız ıvır zıvır domates çekirdek