E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den, Tayvan hava sahasında gövde gösterisi!---

Çin'den, Tayvan hava sahasında gövde gösterisi!

Çin'den, Tayvan hava sahasında gövde gösterisi!
18 Eylül 2021 - 16:25 borsagundem.com

Çin, AUKUS anlaşmasının imzalanmasından sadece bir gün sonra Tayvan hava sahasında savaş jetlerinin de aralarında olduğu 10 uçağı ile gövde gösterisi yaptı. Tayvan yönetimi alarma geçerek jetleri geri döndürmek için füze savunmasını etkinleştirdi.

İngiltere, ABD ve Avustralya'nın Pekin'e karşı savunma anlaşması imzalamasının ardından Çin, Tayvan hava sahasında göz dağı vermeyi sürdürüyor.

Taipei, iki J-11 avcı uçağı, altı J-16 avcı uçağı, bir Y-8 denizaltısavar uçağı ve bir Y-8 casus uçağının Pratas Adası yakınlarındaki hava savunma tanımlama bölgesine girdiğini söyledi.

Çin,10 uçağı ile Tayvan semalarında uçtu. Tayvan yönetimi alarma geçerek jetleri geri döndürmek için füze savunmasını etkinleştirdi. Bunun üzerine Çin savaş jetlerini hızla geri çekti. İki uçağı adanın güney kıyısı boyunca bir tur attı.

Savaş uçakları uçağı geri döndürmek için havalanırken, radyo uyarıları da yayınlandı. Durumu izlemek için füze savunma sistemleri devreye girdi.

Mobius: Çin'den kaçan para Türkiye'ye akacak!

 

Çin, plastik ambalaj yerine bambu ve ahşap kullanımını teşvik edecek

 

Tayvan'dan ABD'ye "silah satışı" teşekkürü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)18 Eylül 2021 17:33

    Türkiye ye ve askeri ordusunu aklınca cezalandırmak isteyen BİDEN , hala f35 leri bizlere vermiyor. Hakkımızı teslim etmiyor. Ama, Çin ve rusya kabuğundan çıkıyor. Türkiye nato ve aracı bir ülke ise hakkımızı bize verecektir. Ama, Türkiye komşuları ile geçinir ie, zaten natonun düşmanları bizlerin düşmanı deildir. yunanistan natoyuz ama sınırlarımızı çizemedik. Rusyadan daha büyük düşman yunanistan bizlere... yada kktc rum kesım, Fransa  gibi.. yani biz düşamnlarımıza karşı 5 nesil uçak acilen almalıyız. ABd bizleri yanında hissetmediği için, uçaklarımızı vermiyor. Türkiye güçsüz olsun, beni dinlesin, ben askeri üslerine onu kurtarmak için gireyim. İlerde akdenizd epetrol çıkarsa, Türkiye bana yanaşsın uçaklarım ve gemilerimle bende TC topraklarında nato üssü kurayım. MAntık bu. Güçsüz Türkiye istiyor. Ama Atamızın hedefleri belli. 1-sıfır komşu sorunu, 2-iç mudehale yok, kurulan birimlerdekadın çocuk vb yardımlarımız olcak. göçler kesilecek zaten.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ18 Eylül 2021 16:34

    Keşke şu abd ve çin bir savaşsalarda bizlerde seyir etsek.

  • Kerim19 Eylül 2021 10:13

    Yalnız filler yukarıda tepişirken aşagıda çimenler ezilirmiş