E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin’den mesaj var: Koronayı büyütmeyin---

Çin’den mesaj var: Koronayı büyütmeyin

Çin’den mesaj var: Koronayı büyütmeyin
27 Şubat 2020 - 17:35 borsagundem.com

Çin’de yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen Türk vatandaşları bir gazete ilanıyla "Korkuyu büyütmeyin" mesajı gönderdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün "Ülkeler hazırlanmalılar, kapıyı çalıyor” açıklaması sonrası tüm ülkeler korona virüs ile ilgili önlemleri üst seviyeye çıkardı. Ancak virüsün çıktığı Çin’de yaşayan bir grup Türk, “Salgından sonra bahar kesinlikle gelecek” başlıklı gazete ilanıyla sağduyu mesajı verdi.

DHA’nın ilanı verdikleri şirket aracılığıyla ulaştığı Türk vatandaşları, röportaj vermek istemediklerini, “içlerinden geçeni” Türkiye'deki bir gazete ilanıyla duyurmayı daha doğru bulduklarını ifade ettiler.
Aralarında 20 yıldır Çin’de yaşayanların da olduğu bir grup Türk vatandaşının gazete ilanında şöyle denildi:

“Bu yazıyı Çin’de yaşayan Türk grubu olarak yayınlamayı Çin devletine karşı bir boyun borcu bildiğimiz için yazma gereği gördük. Maalesef insanoğlu doğa ile karşı karşıya kaldığında ne kadar güçsüz olduğunu anlıyor. Çin Hükümeti, bu salgının başlangıcından şu zamana kadar çok yüksek kararlılıkla sıkı önlemler almıştır. Bölgesel karantinalar aslında insanların daha az dışarı çıkmaya teşvik edilmesidir. Bu salgının yayılmamasında en önemli sebeplerden biridir.”

Başka ülkede olsa…

Çin’in aldığı sıkı tedbirleri haklı ve yerinde bulan Türk vatandaşları, “Eğer şu zamana kadar biletler ile evden çıkılmasaydı, her çıktığımızda sorgulanmasaydık, bazı yerlere girişimiz yasaklanmasaydı durum çok daha vahim olabilirdi. Çin devleti çok başarılı ve şeffaf bir operasyon yaptı. Bu kadar insanın olduğu bir ülkede, bu kontrolü sağlamak ve kısa sürede yayılmasını engellemek takdire şayan. Allah korusun, başka bir ülkede olsaydı taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmazdı bu virüs salgını” dedi.

‘Ekmeklerine yağ sürmeyin’

Türkiye’ye “korkuyu büyütmeyin” mesajı veren Çin’de yaşayan Türk vatandaşları ilanda şunları yazdı:
“İnsanları daha da korkutup, olayı büyütmeye ve bundan çıkar bekleyen kesimlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Gün, birlik beraberlik günüdür. Bu virüs Çinli değildir. Biz burada yaşayan Türkler olarak (bazılarımız 20 senedir burada) bu tip vahşi hayvanların yenildiğine tanık olmadık. 1.4 milyarlık topluluğun içerisinde görünen tek kara koyun için bütün Çinlileri suçlamak bize hiç yakışmaz. Birçok Türk arkadaşlarımız Çinlilerle evlidir ve çocukları da Çin pasaportu taşımaktadır.”

İtalya'da korona virüsten ölenlerin sayısı artıyor

 

ABD'de yurtdışı bağı olmayan ilk hasta, korona yayılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmed28 Şubat 2020 21:18

    Yirmi senedir orada yaşayan artık çinli olmuştur. Hepinizi üst üste koyup vitüs aşısı yapsın çinliler.

  • Nn28 Şubat 2020 14:25

    Çok merak ediyorum bu türkü çinlilileri sütten çıkmış ak kaşık kaşığa benzetmesini arkasında çocuklarının Çin pasaportu taşımasımdır.? Arakan Türk Müslümanlarda yıllardır işkence yapılınca gıkı çıktımı acaba orda yüksek mertebesindenmi korkuyor yoksa çinde vahşi hayvanları veya normal hayvanları canlı canlı kızartarak yediklerini belgesellerdede izledik. Okadar masum gösterme onları sen türklüğünü kaybettiğinin düşüncesindeyim.

  • Fatma Uzan28 Şubat 2020 09:14

    Bu kadar çini ballandıra ballandıra anlaran bu kardeşimiz merak ettim bie türk olarak uygur türklere karşı hiç boyun borcu hissetmiş mi çünkü belli çine karşı muhabbeti iyi baya.

  • mustafa28 Şubat 2020 05:28

    bittin sen çin o türklerde kesşn ticarwt yapıyordur üçkağıtçılar millet titreye titreye geberiyr lan büyütme diyor

  • Menekşe özdemir28 Şubat 2020 02:44

    Türkler çinlilerle evli ve çocuklu diye çin hükümetinin müslümanlara yaptığı eziyetleri konuşup çin hükümetini rahatsız etmeyelim öylemi yaptıkları yanlarına kalmasın Allah c.c şu mübarek gecenin hürmetine herkesin hatasını anlayıp insan gibi yaşayabilmesini nasip etsin keçi inatlılarıda mahvı perişan eylesin

  • Emrah28 Şubat 2020 00:33

    YouTube açın izleyin köpek ve kedi eti yiyorlar o toplumda çok farklı hastalıklar kesin vardır her hastalık öldürmez. Bu corona virüsü toplu halde öldürdüğü için haber oldu dünyada ve diğer ülkelere yayıldı kolay bulaştığı için.

  • ----------- ??????????-------------27 Şubat 2020 21:27

    GEBERSİNLER ŞEREFSİZLER VE İSLAM DÜŞMANLARIN HEPSİ.bu virüsi abd istediği ülkede saçmakta ülkelerin ekonomisini çökertmek için.neden abd bu virüs yoktur söylermisiniz.istedikleri tavizleri veya çöküntü amacına ulasınca  hem ekonomilerini çökertecekler hemde ilaçlar satarak iki defa kazanacak abd.iki yada üç ay sürdürebilirler.

  • İrfan28 Şubat 2020 21:22

    Haklısın kardeşim bende aynı düşünüyorum bundan Bi kaç ay önce Çin amerikayı tehdit etmişti amerikada çini böyle çökertiyor

  • Bika27 Şubat 2020 21:14

    2 Çinli turist İtalya'ya virüs bulaştırmaya yetti, hayvanlardan bulaşan virüsler Çin'de ortaya çıkıyor.

  • pazarci27 Şubat 2020 19:52

    tedbiri elden birakmak yok,taaaki kesin penzehri ortaya cikana dek

  • Raiden 27 Şubat 2020 19:04

    Anlaşılan çin hükümeti çok baskı yapıyor heralde ki şirin görünmek ve yalakalık için ilan vermişiniz.neyse hükümet size ekstra maske verir bu ilandan sonra.

  • Ahmet27 Şubat 2020 18:08

    Bu ezık, cin yalakaları kimler acaba..gercekten cok merak ettım..ulan gozumuzle gormesek inancaz da, ulu orta satılıyor her cesıt yabanı hayvan.utanmasa ülkemizi suçlayacaklar.

  • Mehmet27 Şubat 2020 17:52

    Uygurlara yapılan zulüm kalkarsa bu virüs belası da kalkar

  • çinliler kötü alışkanlıklarını bıraksınlar27 Şubat 2020 17:47

    çinliler yemek kültürlerinde değişiklik yapar yarasa,lağım faresi, kedi, köpek yemekten vazgeçerler,normal kurufasulye, nohut, pilav,yoğurt yer, abd lilere az güvenir, uygurlara yaptıkları işkenceleri bırakırlarsa  bir daha corona virüsü mirüsü olmaz.