E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den küstah açıklama---

Çin'den küstah açıklama

Çin'den küstah açıklama
07 Nisan 2021 - 20:41 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian, "Türkiye'de bazı kişiler teröristleri destekliyor" ifadelerini kullandı

Doğu Türkistan'da binlerce Türk'ü toplama kamplarına gönderen ve dünyanın tepkisini çeken Çin yönetimi, İYİ Parti lideri Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı üstü kapalı tehdit etmesinin ardından skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin ardından Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian, 'Türkiye'de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini' ileri sürerek tehdit dilini sürdürdü.

Doğu Türkistan'da binlerce Uygur Türk'üne toplama kamplarında eziyet eden ve bu nedenle Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere tarafından yaptırımla karşılaşan Çin yönetimi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almaya devam ediyor.

ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ DÜN AKŞENER VE YAVAŞ'I TEHDİT ETMİŞTİ

Akşener ve Yavaş hakkında dün Çin'in Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerini paylaşmıştı.

PEKİN'DEN DE KÜSTAH AÇIKLAMA GELDİ

Akşener ve Yavaş'ın Doğu Türkistan'da 31 yıl önce yaşanan Barın katliamı için anma mesajı paylaşmasının ardından meydana gelen bu gelişmenin sonrasında Çin'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.Bugün, Pekin de çıkan krize dahil olarak baskı ve işkenceye maruz bıraktığı Uygur Türklerini terörist, Türkiye'deki bazı kişileri de teröristlere destek vermekle suçladı.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, 'Türkiye'de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini' ileri sürdü. Pekin'de günlük basın toplantısında konuşan Zhao, "Umarız Türkiye'de her kesimden insanlar, Çin'in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma yönündeki katı pozisyonunu doğru, mantıklı ve objektif bir biçimde görebilir" dedi.

Soykırımcı Çin, katliama devam ediyor

 

İYİ Parti'den Çin'e: Boş konuşmayı bırakın

 

Çin'in Ankara Büyükelçisi, bakanlığa çağrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Veli08 Nisan 2021 12:47

    Çin işgencesi mi? Rus İşgencesi mi? ABD&AB işigencesi mi? daha az, kötülerin en iyisini seçin gibi bir durum tartışılıyor. Tabii ki hiçbirisi; gerektiğinde işbirliği/anlaşmalar, gerektiğinde rekabet/mücadele edilebilir; uyanık olup oyunu bozabilmeli/ yeniden kurabilmenin yolları-metodları aranmalıdır; yani birlik olup dersimize daha çok çalışmalıyız.

  • Jbt 07 Nisan 2021 23:29

    ABD sizi öpecek...bekleyin...totaliter rejim sevilmez..Çin sizi sevmiyoruz...

  • cg07 Nisan 2021 23:12

    zalim çin hükümeti.

  • ......07 Nisan 2021 23:08

    Yorumlarda hala parti lafı yapan olmuş. Çok yazık. Çin şuan çok tehlikeli hal almaya başladı. Suriye ye Esat la görüşmek için temsilci göndermişler. Allah muhafaza Suriye ye bir de onlar gelirse vay halimize. Bunlar yılan, yarasa, köpek hatta cenin yiyen adamlar, ABD gibi teröristlerin arkasına sığınarak iş yapmazlar. Bizim acilen Türk ve Müslüman Birliğini kurup, büyük güçlerle mücadele edecek silahları üretmemiz lazım. Şu milli meselelerde parti martı yazmayın yorumlara kardeşim.

  • Murat07 Nisan 2021 22:18

    Uygur Türkleri terörist miş çin siz nesiniz kâfirler...

  • Erol g.07 Nisan 2021 22:17

    ÇİN BİLİNEN 3000 YILLIK TARİHİ BOYUNCA ILK/ÖNCE SAVAŞ BAŞLATAN TARAF OLMAMIŞ TAM AKSİNE HEP İLK SALDIRIYA UĞRAYAN TARAF OLMUŞ ÇİN ILE ILİŞKİLERİMIZİN BOZULMASINA FIRSAT VERMEMELİYİZ ABD IBİZE PATRİOT SATMAYARAK SAVUNMASIZ BIRAKTI F35 LERİ DE VERMEYEREK ANLAŞMALARA UYMADI

  • Barış07 Nisan 2021 22:14

    Çin mi ABD mi hangisi daha tehlikeli uzak durması gereken Çin anlamamak için aptal olmak tarih bilmemek gerekir türkiye doğu blogunda değil avrupa ve abd ile bir olmalıdır. Komşularla ilişkiler iyi olmalıdır. Yapmayın ey siyasiler çin ile olan ticareti askıya alın lütfen ama lütfen batıya yönelmessek bu iş olmaz biz daha büyümedik güç olalım haddimizi ve değerlerimiz bilelim biz islamın tek sancağı kaldık etmeyin eylemeyin biz bitersek islam alemide biter 

  • cahil herif07 Nisan 2021 22:11

    çin devletine güveniyorum.

  • cgucluturk07 Nisan 2021 23:34

    müslüman uygur türklerine zulüm eden asimile den çin devletine nasıl güveniyorum dersin. insaf.

  • Servergazi07 Nisan 2021 21:44

    Çin yeni dünya düzenini inşa etmeye çalışıyor.Türk milletini ezmeye çalışarak bu heveslerine ulaşamayacaklar.Çin seddi başlarına yıkılacak

  • Erol g.07 Nisan 2021 21:43

    ÇİN AŞI GÖNDERMEYİ DURDURUR/YAVAŞLATIR İSE GÜNLÜK VAKA SAYISI 500 BİNİ ÖLEN SAYISI 10 BİNİ GEÇEBİLİR KORONA NIN ŞAKASI HİÇ YOK

  • Bumin 07 Nisan 2021 21:28

    Reis ile Devlet işini bilir!!

  • NESİHAT07 Nisan 2021 21:19

    icimiz dısımız cin malı oldu . almayın çin malını bakalım ne olacak .

  • Bilge khan07 Nisan 2021 20:55

    Orhun Anıtları okusun cumhur ittifakı