E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'den devasa altın rezervi keşfi!---

Çin'den devasa altın rezervi keşfi!

Çin'den devasa altın rezervi keşfi!
20 Mart 2023 - 12:10 borsagundem.com

Çin, ülkenin doğusunda 3 trilyon dolar değerinde dev bir altın rezervi keşfetti.

Çin kısa bir süre önce, mevcut piyasa fiyatıyla yaklaşık 3 trilyon dolara satılabilen yaklaşık 50 tonluk rezervi olan devasa bir altın yatağı keşfetti. Eyalet maden kaynakları yetkilisine göre, yatak, Çin'in doğusundaki Shandong Eyaleti, kırsal Rushan şehrinde bulunuyor.

Shandong İl Jeoloji ve Maden Kaynakları Bürosu, yatağın geniş bir alanı kapladığını ve cevherlerin çıkarılması ve işlenmesinin kolay olacağını söyledi. Shandong, Çin'in diğer eyaletlerine göre özellikle altın madeni konusunda zengin yataklara sahip. Bürodaki 6. Jeoloji Tugayı Başkan Yardımcısı Zhou Mingling, Dazhong Daily'ye verdiği demeçte, araştırmacıların yatağı bulmak için 1.400 metre derinlikte 250'den fazla delik açtığını söyledi. Hükümet değerlendirmesi, yatağın en az 20 yıl boyunca 2 bin ton altın cevheri üretebileceğini gösterdi.

Çin'in altın rezervi 61,1 milyon ons

 

Çin'in altın talebi patlayabilir

 

Çin'de altın tüketimi % 12,9 düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan20 Mart 2023 12:33

    lütfen haber yaparken dikkatli olalım  50 tonluk rezerv 3 milyar dolar eder trilyon değil.  Eskişehirde nadir metallerden bulanlara benzemeyin..