E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den Afrika'ya 1 milyar aşı sözü---

Çin'den Afrika'ya 1 milyar aşı sözü

Çin'den Afrika'ya 1 milyar aşı sözü
30 Kasım 2021 - 15:30 borsagundem.com

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, dün yaptığı açıklamada, Afrika'ya 1 milyar doz daha korona virüs aşısı teslim edeceklerini ve Çinli şirketleri önümüzdeki üç yıl içinde kıtaya en az 10 milyar dolar yatırım yapmaya teşvik edeceğini söyledi.

lk olarak Güney Afrika'da tespit edilen yeni korona virüs varyantı Omikron'un dünyaya yayılmasıyla ilgili endişeler sürerken, aşılama oranlarının geride kaldığı Afrika'ya şimdiye dek yaklaşık 200 milyon doz tedarik eden Çin'den yeni bir aşı sözü daha geldi.

Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun açılışında videokonferans yoluyla yaptığı konuşmada Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Afrika'ya 1 milyar doz daha korona virüs aşısı göndereceklerini duyururken, 600 milyon dozun bağış olarak teslim edileceğini, kalan 400 milyon dozun ise Çinli şirketler ve ilgili Afrika ülkeleri tarafından ortak üretim gibi çeşitli diğer yollarla sağlanacağını belirtti.

Şi ayrıca, ülkesinin Afrika'da 10 sağlık projesi inşa edeceğini ve bu kapsamda 1500 sağlık uzmanının da Afrika'ya gönderileceğini kaydetti.

Hindistan Afrika’ya aşı gönderecek

 

Güney Afrika'dan çağrı: Acilen kısıtlamalar kaldırılsın!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)