E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin’den ABD’ye ‘Tayvan konusunda temkinli davranma’ çağrısı---

Çin’den ABD’ye ‘Tayvan konusunda temkinli davranma’ çağrısı

Çin’den ABD’ye ‘Tayvan konusunda temkinli davranma’ çağrısı
22 Ekim 2021 - 14:32 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘Çin’in Tayvan’a girmesi durumunda Tayvan’ı savunacaklarına’ ilişkin açıklamasına Çin’den yanıt geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Tayvan’ın Çin’in ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyerek, ABD’yi Tayvan meselesinde temkinli davranması gerektiği konusunda uyardı.

ABD Başkanı Joe Biden, dün CNN’in düzenlediği forumda, Çin’in Tayvan’a girmesi durumunda ABD’nin Tayvan’ı savunup savunmayacağının sorulması üzerine, “Tabii ki de savunacağız, bu konuda verilmiş sözümüz var” cevabını verdi.

İki nükleer güç ve dünyadaki en büyük ekonomik güç olan ABD ve Çin, aralarında bir dizi tartışmalı konu üzerinde bir soğuk savaş veriyor olsalar da, Tayvan konusundaki anlaşmazlıkları aralarında silahlı bir çatışma patlak verdirecek tek mesele olarak görülüyor.

Çin, Tayvan’ı kendi topraklarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyor ve er ya da geç adayı geri alacağını ve gerekirse güç kullanarak bunu yapacağını vurguluyor.

Ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçtiğimiz günlerde, “Çin ve Tayvan arasında birleşme gerçekleşmeli. Barışçıl bir şekilde birleşme, Tayvan ve Çin ulusunun çıkarına” dedi.

ABD'den hipersonik füze teknolojisi testi!

 

Biden: Çin'e karşı geri adım atmayacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika22 Ekim 2021 14:47

    Çin ve Tayvan'ın birleşmesi iki kardeşin barışması gibidir, bunu engellemeye çalışan ABD'ye ne düşer!