E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizÇin'de yaşanan likidite sorunu satış getirebilir---

Çin'de yaşanan likidite sorunu satış getirebilir

Çin'de yaşanan likidite sorunu satış getirebilir
25 Şubat 2016 - 12:46 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası piyasa raporunda Çin'de yaşanan likidite sorunu ve Off-Shore Yuan kurundaki değer kaybına dikkat çekti.

Güne güçlü tepki yükselişi ile başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,93 yükselişle 74.755 seviyesinden tamamladı. Dün yaşanan hızlı düşüş sonrası bugün sınırlı yükseliş gerçekleştiren petrol fiyatlarının etkisi ile yurtdışı borsalarda tepki yükselişleri var. BIST yurtdışı borsalardaki tepki yükselişine paralel dünkü satışlar sonrası ilk yarıda pozitif seyrediyor. Bu pozitif eğilimde yurtiçi tahvil faizlerdeki sınırlı geri çekilme ve FOMC üyelerinden Bullard'ın yaptığı açıklamaların pozitif etkisi de var. Global tarafta petrol fiyatları borsalar üzerinde kısa vadede etkili olmaya devam edecektir. Çin'de yaşanan likidite sorunu ve Off-Shore Yuan kurundaki değer kaybı eğilimi piyasalarda tekrardan güçlü satışlara neden olabilir. Bu nedenle Çin'e ilişkin ekonomik gelişmeler ve haber akışı takip edilmeye devam edilecek. Bugün ekonomik veri tarafında ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri verisi izlenecek. Piyasaların takip edeceği bir diğer gündem ise saat 15:15'de konuşma yapması beklenen Fed üyelerinden Lockhart'ın yapacağı açıklamalar olacaktır. BIST'te yükselişin tekrar momentum kazanabilmesi için yurtiçi tahvil faizlerinde güçlü aşağı yönlü hareketler görmemiz gerekiyor. Kısa vadede şuan %10,80 seviyesinde olan 10 yıllık tahvil faizleri %10,70 altına gelmedikçe BIST'te 75.000 üzerindeki yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilebilir.
 
Endeks 75.300 seviyesini yukarı kırarak bu seviye üzerinde kapanış gerçekleştirmedikçe 73.000-73.600 arasında oluşan fiyat boşluğunu kapatmak üzere aşağı yönlü düzeltmesine devam etmesi beklenmektedir. Gün içinde endeksin 74.200 seviyesini aşağı kırması durumunda bu aralığa doğru satış baskısının hızlanması beklenir. Endeks 73.000 üzerinde tutundukça düzeltme sonrası 200 GHO denk gelen yükseliş kanalı üst bandı olan 76.300-76.500 aralığına yükseliş gerçekleştirme potansiyelini devam ettirecektir. Kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı satımdan aşağı dönmesi gün içinde yükseliş eğilimi oluşsa da ilerleyen dönemde kar satışı baskısının kısa vadede devam edeceğine işaret ediyor. Endeksin 73.000 seviyesini aşağı kırması durumunda ise düşüşün yükseliş kanalı alt bandı olan 70.800-71.000 aralığına doğru devam etmesi bekleneceğinden bu seviye zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. Gün içine 73.000-73.200 aralığına geri çekilme alım, 75.300 ve üzerine yükselişler ise satış fırsatı olarak takip edilebilir.

Şeker Yatırım
   

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)