E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin’de Omikron vakalarının piyasalara etkisi sürüyor---

Çin’de Omikron vakalarının piyasalara etkisi sürüyor

Çin’de Omikron vakalarının piyasalara etkisi sürüyor
26 Nisan 2022 - 08:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya piyasaları , Wall Street'teki canlanmanın ardından temkinli bir şekilde yükselişte çünkü ; küresel büyüme korkuları, Çin'in sıkı KOVID-19 frenlemeleri ve beklenen agresif Federal Rezerv sıkılaştırması risk iştahını baskılıyor.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.8 , Hong Kong Hang Seng Endeksi %0.6 , Japonya'nın Nikkei %0.57 yükseldi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri ise yatay. Diğer taraftan , Çin'in ekonomik yavaşlamasına ilişkin tedirginlik Avustralya hisselerinde özellikle madencilik sektörünü etkileyince Avusturalya borsası da %1,78 düşüşte.

Bildiğiniz gibi Çin, son Omikron vakaları salgınıyla mücadele etmek için “dinamik sıfır-Kovid” politikalarına bağlı kalmakta ve finans merkezi Şanghay'daki kapanma dördüncü haftaya girmiş durumda. Karantina durumu daha uzun sürerse, Çin ekonomisini önemli ölçüde etkiler ve aynı zamanda dünya çapındaki tedarik zincirlerini de etkileyecektir

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, cuma günü % 3'ü aşarak 3 yılın zirvesini test etmesinin ardından yeni haftanın başlangıcında Çin'in karantinaya alınması ve büyüme korkularının yatırımcıları ABD tahvillerinin güvenliğine yönlendirmesi ile % 2,82 seviyesine geriledi.

Dolar, Çin'deki KOVID-19 karantinalarının ekonomik etkisi ve ABD faiz oranlarının agresif hızına ilişkin korkular nedeniyle euro karşısında yaklaşık iki yılın ve sterlin karşısında 18 ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra hafif geriledi ve Dolar endeksi 101.58'den işlem görmekte. Bu ay şimdiye kadar %3,3 değer kazanan endeksin , bu değer artışı Kasım 2015'ten bu yana en büyük kazancı olacak.

Brent petrolün varil fiyatı, % 3'ün üzerinde düşüşle 102,4 dolar ve Batı Teksas türü ham petrolün varili 98,8 dolardan işlem görmekte.

Borsada alıcılı açılış bekleniyor

 

Günün önemli şirket haberleri 26/04/2022

 

En fazla açığa satış yapılan 10 hisse (25/04/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)