E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin'de metal fabrikaları, zayıf görünüm nedeniyle üretimi kısıyor---

Çin'de metal fabrikaları, zayıf görünüm nedeniyle üretimi kısıyor

Çin'de metal fabrikaları, zayıf görünüm nedeniyle üretimi kısıyor
30 Aralık 2022 - 11:37 borsagundem.com

Çin'de üreticilerin, azalan yurt içi ve yurt dışı siparişler nedeniyle Ay Yeni Yılı tatili için fabrikalarını normalden haftalar önce kapatmaya zorladığı ve bazılarının da gelecek yıl üretim planlarını kıstığı bildirildi.

Bu yıl dünyanın en büyük metal tüketicisindeki talep, devasa emlak sektöründeki düşüşün yanı sıra endüstriyel faaliyete uzun süre zarar veren katı Kovid-19 önlemlerinden sert şekilde etkilendi.

Çin'in Guangdong merkezli bir çinko alaşımı üreticisinin yöneticisi siparişlerinin %30 azaldığını söyledi. Şirket, 21 Ocak'ta başlayan Yeni Ay Yılı tatili nedeniyle fabrikasını şimdiden kapattı ve işçilerden 5 Şubat'a kadar geri dönmemelerini istedi.

Guangdong eyaletinin güneyindeki bir sanayi kenti olan Foshan'da bulunan bir bakır boru üreticisi, bu yıl, tedarikçilerinin ve müşterilerilerinin en az yarısının yaklaşık bir aydır üretimlerini durdurduğunu kaydetti.

Analistler, Foshan'daki çoğu alüminyum ekstrüzyon ürünü üreticisinin de tatil nedeniyle zaten kapalı olduğunu söyledi.

Guangdong merkezli bir bakır boru üreticisi, firmasının gelecek yıl üretimi 20.000 ila 30.000 ton arasında azaltmayı planladığını ve bu yılki üretimin şimdiden 80.000 ton düşürülerek 520.000 tona düşürüldüğünü söyledi.

Metal fiyatlarına 'Çin' desteği

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Altında yükseliş sürüyor

 

Dolar/TL'de yatay seyir

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)