E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de kredili işlemler geriledi---

Çin'de kredili işlemler geriledi

Çin'de kredili işlemler geriledi
26 Ağustos 2015 - 09:50 borsagundem.com

Çin’de kredili işlemler, işlemlerin azalması ile 156 milyar dolar daraldı

Çin’de kredili işlemler, Haziran ayındaki zirve seviyedem 1 trilyon yuan (156 milyar dolar) geriledi. Hisse senedi traderları, piyasadaki 5 trilyon dolarlık düşüş ile birlikte borçlandıkları para ile işlem yaptıkları pozisyonları kapatıyor.

Şanghay ve Şenzen borsalarındaki kredili işlemler Pazartesi günü yaklaşık 1.25 trilyon yuana düştü. Kredili işlemler 18 Haziran’da 2.27 trilyon yuan ile rekor seviyedeydi. Şanghay Bileşik Endeksi, Haziran ayındaki zrive seviyesinden yüzde 45 geriledi. Endeksteki düşüşte, hisse senedi değerlemelerinin Çin’in yavaşlayan büyüme görünümünü doğrulamadığı endişesi etkili oldu.

KGI Securities Co. ve Shenwan Hongyuan Group Co.’ya göre kredili işlemlerdeki düşüş yaklaşık 20 yılın en yüksek seviyesindeki volatilitenin düşmesine yardımcı olacak.

Hong Kong’daki CIMB Securities Ltd. analistlerinden Scott Hong, kaldıraçta toparlanma görülmezse hisselerde sürdürülebilir bir ralli yaşanmayabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)