E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'de korona kabusu geri döndü---

Çin'de korona kabusu geri döndü

Çin'de korona kabusu geri döndü
12 Ocak 2021 - 17:21 borsagundem.com

Çin’de dün son altı ayın en kritik koronavirüs alarmı verilmişti. Başkent Pekin’e bağlı, yaklaşık 1,2 milyon insanın yaşadığı kırsal bir bölge tam karantina altına alınmıştı. Bugün de 4,9 milyon kişinin yaşadığı Langfang tecrit altına alındı.

Korona virüsü dünyaya şyayan Çin'de vaka sayısı yeniden artışa geçti. Birçok bölgede karantiler yeniden başladı. Langfang’a bağlı 12 köyde 20.000'den fazla Çinli, koronavirüs karantina merkezlerine gönderildi.

Çinli yetkililer bugün Pekin yakınlarındaki Hebei Eyaletine bağlı Langfang şehrini tecrit altına aldıklarını duyurdu. Şehrin 4,9 milyon sakini yedi gün boyunca karantina altında kalacak, şehre giriş çıkışlar kapatıldı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan (NCH) yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte, 13’ü yurt dışı kaynaklı, 55 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, virüse bağlı can kaybı olmadı. Yurt içi kaynaklı vakaların 40'ı Hebei, 1'i Heilongjiang eyaletlerinde, 1'i ise başkent Pekin'de tespit edildi.

Hebei eyaletinde Şıciacuang ve Şingtay kentlerinden sonra Pekin'in güneyindeki Guan kentinde de "7 günlük sokağa çıkma yasağı" ilan edildi. Hebei eyaletinde şubatta yapılması planlanan yerel Ulusal Halk Kongresi ve Ulusal Halk Danışma Konferansı ileri tarihe ertelendi.

Son 9 günde 305 vakanın ve en az 181 asemptomatik vakanın tespit edildiği Hebei eyaletinin Şıciacuang ve Şingtay kentlerinde, toplu testler uygulanmıştı. Eyalette okullar bir hafta önceden yarıyıl tatiline girerken, başkent Pekin ve Hebei arasında "seyahat kısıtlaması" getirilmişti. Yetkililer, ay takvimine göre, Çin yeni yılının başlangıcı olan 12 Şubat öncesinde yeni baş gösteren salgını kontrol altına almaya çalışıyor.

Çin'de altı ay sonra alarm!

 

İşte Çin aşısının uygulama kuralları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vay halimize 13 Ocak 2021 00:50

    Çin aşısı diyorlar birde

  • türkçü12 Ocak 2021 23:12

    bütün dünyanın içine ettiniz

  • Selim Tezcanlı 12 Ocak 2021 20:51

    BU şerefsizler Türk düşmanı...Aşının içine sakat bırakıcı, zehirleyici madde koymadınlar da..İyice araştırsalar bari.Ben lider olsam çinden hayatta,almam.Türk düşmanına niye para kaxandırayım...Ama kimin umurunda tabii.

  • Alp Tiğin12 Ocak 2021 20:29

    Çin emperyalizmi,dünyayı pisliğe boğmak için her çeşit hilekarlığı yapan bir millet.Bunların amacı ülkelere pislik virüsleri bulaştırmak.Esas amaçları Türk Uygurlara yaptıkları sahtekarlığı, sömürüyü,hainliği başka toplumlara da virüs yaymak suretiyle yapıyorlar ve sürekli başka toplumları bu hainler sömüreceklerdir.BUNLAR KLASİK ÇİN SÖMÜRÜSÜDÜR...Çin emperyalizminin özelliğidir.Çin komünist partisinin de amacı budur.Dünyayı Çin'e bağlı kılmaktır.

  • emre12 Ocak 2021 19:10

    lanet olsasılar dünyayı zora soktu kökleri kurusun.yanlız yinede de adamlar akıllı kullanmadıkları aşıyı türkiye ye soktular...

  • Rm12 Ocak 2021 18:25

    Dans etmeye devam etsinler gece kulüplerinde

  • Çin ve korona12 Ocak 2021 18:06

    Çin'de covit salgını sıfırladı mı yoksa sürü bağışıklığı mı kazandı geri döndü diye haber yapmanız provakatif bir yaklaşım siteyi bu haber için kınıyorum