E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de imalat PMI geriledi---

Çin'de imalat PMI geriledi

Çin'de imalat PMI geriledi
21 Ağustos 2015 - 08:04 borsagundem.com

Çin'de imalat sektörü PMI 77 ayın en düşük seviyesine indi

Markit'in Caixin'in sponsorluğunda hazırladığı Çin İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Ağuston ayında son 77 ayın en düşük seviyesine geriledi. 
Temmuz ayında 47,8 puan olan PMI, Ağustos ayında 47,1 puana indi. 
PMI'ın 50 puanın altında olması ekonomide daralmaya işaret ediyor. 
Caixin Insight Group baş ekonomisti He Fan yaptığı açıklamada, "Temmuz ayında son 2 yılın en düşük seviyesine inen PMI, Ağustos ayında daha da düştü. Bu, ekonominin hala dip arayışı içinde olduğuna işaret ediyor. Büyüme oranlarını devam ettirme cephesinde hala baskı var ve hükümetin bu yıl için belirlediği hedefin gerçekleşmesi için mali ve parasal politikalarda makroekonomi istikrarı sağlayacak ince ayar ve yapısal reformlar gerekli" diye konuştu. 
HSBC ekonomisti Ma Xiaoping de yaptığı açıklamada, Ağustos ayı PMI verisinin Çin imalat sektöründe daralmanın devam ettiğine ve daralmanın daha yüksek hızla sürebileceğine işaret ettiğini savundu. 
Ma, Çin Merkez Bankası'nın yakın zamanda bankalar için zorunlu karşılık oranında indirime gitmesini beklediğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)