E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'de "imalat endeksi" beklentilerin altında---

Çin'de "imalat endeksi" beklentilerin altında

Çin'de imalat endeksi beklentilerin altında
30 Eylül 2013 - 09:35 borsagundem.com

Çin'de imalat sanayi PMI Endeksi Eylül ayında beklenenden daha yavaş bir artış gösterdi

Çin'de "imalat endeksi" beklenenin altında kaldı  Çin'de imalat sanayi göstergesi Eylül ayında analistlerin tahmininin altında kaldı ve beklenmedik bir şekilde, ilk açıklanan rakamın altında gerçekleşti. Bu sonuçlar, Çin ekonomisindeki sıçramanın gücüne yönelik şüphelerin artmasına neden oldu.
HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıklağı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında, Ağustos ayındaki seviyesi olan 50.1'den 50.2'ye yükseldi. Bu veri, ilk açıklanan 51.2'nin ve Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahmini olan 51.2'nin altında gerçekleşti.
Çin Başbakanı Li Keqiang, Komunist Partisi'nin Kasım ayında önümüzdeki yıllar için ekonomik politikasını belirleyeceği toplantı öncesi, 2013 yılı için hedeflenen yüzde 7.5'lik büyümeyi tutturmaya çalışıyor. Dün faaliyete geçen Şanghay Serbest Ticaret Bölgesi, vergi kolaylıkları ve artan demiryolu yatırımları, politika yapıcıların ekonomiyi yeniden yapılandırma, büyümeye destek ve teşvikleri sınırlama çabalarını yansıtıyor.
Hong Kong'da UBS AG ekonomisti Wang Tao, "Ayın son 10 gününde aktivitelerin zayıflaması mümkün," dedi ve "Bu durum dikkarlerin yarın açıklanacak olan resmi PMI verisine çevrilmesine neden olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Wang, "İvme bu ay volatil olacak gibi görünüyor ve Ağustos ve Eylül'de sanayi üretimi bu yılın zirvesini yapabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)