E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'de gerçek rakamlar tüyler ürpertici---

Çin'de gerçek rakamlar tüyler ürpertici

Çin'de gerçek rakamlar tüyler ürpertici
30 Mart 2020 - 17:17 borsagundem.com

Çin'de korona virüsün gerçek ölü sayısının 40 bin olduğu iddia ediliyor. Günde 500 ila 3 bin arasında cenaze, ölü yakınlarına gönderildiği de iddialar arasında.

Çinliler, yetkililer tarafından gerçek rakamların saklandığını düşünüyor. Dailymail gazetesinde yayınlanan rapor, Çin'in pandemi kabul edilen korona virüs konusunda yanlış bilgiler yaydığını ve gerçek ölü sayısını gizlediğini öne sürüyor.

Vuhan'daki bir cenaze evinin, ölülerin küllerinin saklandığı özel vazolardan 5 bin adet sipariş vermiş olduğu bilgisinin sızdırılması, endişeleri daha da artırdı. İddialara göre Çin'de her gün 500 ve 3 bin 500 arasında aile cenaze teslim alıyor.

Vuhan'daki krematoryum verilerine göre korona virüsü salgınında şehirde ölen kişi sayısı 40 binin üzerinde.

Çin bir süre önce korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cansız bedenlerinin gömülmesini yasaklayarak, yakılacağını duyurmuştu. Vuhan korona virüs krematoryumları (cesetlerin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer) 7 gün 24 saat çalışıyor.

İddialara göre her gün 500 aileye ölen kişilerin külleri gönderiliyor.

Çinli bazı sosyal medya kullanıcıları ise Vuhan'daki yedi cenaze evinin her gün toplamda 3 bin 500 cenaze teslim ettiğini iddia ediyor.

Çin bir süre önce de New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post için çalışan gazetecilerin çalışma izinlerini iptal etmişti. Gazetecilerin Vuhan'daki korkunç rakamları dünyaya yayma endişesinin, atılan bu adımda payı olduğu düşünülüyor.

Çin'den açıklanan resmi verilere göre vaka sayısı 81 bin ölü sayısı ise toplamda 3 bin 304.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eren31 Mart 2020 13:39

    60 milyon nüfuslu ülkenin 10 binden fazla ölüsü var (italya) 1.4 milyar nüfuslu ülkede (çin) 3 bin ölü ironiden başka bir şey değil artı 500 bin insanı o  zamanlarda karantinaya aldı dünyaya yayan insanlar geri döndü orda temas eden insanlar birbirine çok iyimser baksan bile çinde 82 bin vaka bilemiyorum  :(  benim öğrendiğim kadarıyla topa tutmayın  :) 

  • Çokta fifi30 Mart 2020 22:03

    Beter olun acayip acayip yaratıkları yiyor sonrada dünyanın başına bela açiyorsunuz

  • bu dünyadan biri30 Mart 2020 17:58

    tüm dünyada hükümetler yalancı.

  • vatandaş 30 Mart 2020 17:45

    deme4kki chp orayada el atmış

  • Delikanlı30 Mart 2020 17:32

    Çin yalan söylüyor.elbet ortaya çıkacak.saklıyor gerçekleri